OKJ Felsőfokú szakképzésről alapképzésre való átjutás? Kreditpontok, tanulmányi átlag STB. De hogyan?
"de az nem világos (számomra) hogy ezt úgy kell e értenem, hogy elvégzem a 2 éves OKJ-t, és ha elég jók lettel a vizsgáim, felvételt nyerek az alapképzésre?"
- Nem, nem így, legalábbis nem hinném. Gondolom arról van szó, ha elvégzed az OKJ-t, azután majd kapsz plusz pontot a felvételin. (el nem tudom képzelni, hogy ne kelljen újra felvételizni) Másrészt a FSZ-ben telejsítesz tárgyakat, amelyeket később kreditátviteli kérelemmel teljesítettnek elfogadtatod.
Ha végeztem.
Pl. Ilyenre gondoltam.
KÖNNYŰIPARI MÉRNÖKASSZISZTENS SZAK
Akkreditált felsőfokú szakképzés - nappali tagozat (4 félév) levelező tagozat (5 félév)
A szak célja a könnyűipar és a gazdasági élet részterületeire mérnöki felkészültséget nem igénylő technológiai, tervezési és fejlesztési részfeladatokat önállóan ellátó, termelési folyamatokat középszinten irányító és szervező szakemberek képzése. A képesítés OKJ (Országos Képzési Jegyzék) száma: 55 5411.
A megszerzett szakképesítéssel a megfelelő technikusi és szakmunkás munkakörök is betölthetőek. A technikus-képzéshez képest szélesebb körű az elméleti képzés, a szerzett tudás jobban konvertálható.
Ez egy magasabb szintű képzettség megszerzését is jelentheti - megfelelő tanulmányi eredménnyel az itt végzettek bekerülhetnek a főiskolára. A szintén kreditrendszerű mérnökasszisztens képzésben elért eredmények jelentős része beszámít a főiskolai tanulmányokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!