Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelező tagozaton ugyanannyi...

Levelező tagozaton ugyanannyi a gyakorlat mint nappalin? Nagyon nehéz levelezőn tanulni?

Figyelt kérdés
Az a problémám,hogy nemtudom hol tanuljak tovább,mivel mennék többre.A Semmelweis egyetemen van egy 4 éves,levelezős képzés ami érdekenle (képalkotó diagnosztika) . Vagy van a radiográfus,ami viszont OKJ-S képzés,a suliban amit kinéztem azt irták a honlapon hogy 60-40 % arányu a gyakorlat és az elméleti képzés.(viszont itt ugye nem kapok diplomát) .Ti mit gondoltok melyikre menjek?
2010. febr. 2. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
egyetemre, bár levelezősön mindeki meg tud mindent szerezni
2010. febr. 2. 19:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Én meg pont azért félek mert uyge ugyanazt az anyagot kéne megtanulni,és szeirntem nehezebb ha nem járok be orákra ..de lehet hogy könyebb (nem tudom,azért kérdezem) . Amugy szivesebben mennék nappalira,de BP.-i vagyok és nem szeretnék vidékre költözni
2010. febr. 2. 19:50
 3/8 czibles ***** válasza:
szerintem, inkább OKJ, mint levelező.
2010. febr. 2. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!Egyáltalán nem hátrány a levelező és mindenképp egyetem!Az okj-vel semmit nem fogsz érni.Leírom miért:

én erre a szakra járok(nappali,egyetem),1ébként ha újra kezdhetném,messziről kerülném el az egész szakmát meg az egészségügyet is.Rengeteg mindent kell megtanulni-aki ebben a szakmában dolgozik elmondta,h ugyanannyit,mint egy radiológus orvosnak aztán persze van olyan,h jobban is képzettek még náluk is,mégse nézik őket semmibe a betegek se,se az orvosok.100ezret nem keresed meg 4éves diplomával(ami tényleg az egyik legnehezebb-merem állítani)-azért gondolj bele:felelősség teljes és nagyon nehéz szakma,felesz a betegért,ha valamit nem veszel észre a te lelkeden fog száradni,ha elrontod a felvételt keményen lecsesznek,mert ugye az is pénz,plusz a beteget sem terhelheted annyi sugárral,szóval ott kell lenni a topon mindig annak ellenére,h sz@rba nem néznek,meg ugye ott a sok türelmetlen paciens,bizonyos rétegről meg inkább ne is beszéljünk,egy rakat főnök áll feletted,mindegyik nyávog,h ez nem jó,az nem jó-ok nélkül sokszor.Amit tudni kell:.Anatómia kitéve,betéve,irányok,síkok,felvételtechnikák,nem tudom,láttál-e már MR,CT felvételt,de ott mutasd meg a zűrzavarban h az a tűhegynyi szürke izé micsoda...cserébe semmi megbecsülés.Csak akkor tudom neked ajánlani,ha külföldön akarsz dolgozni,mert ott viszont kapkodnak a magyarok után(mert ott nincs ilyen színvonalon képzett szakember),de oda perfekt nyelvtudás a minimum,meg legalább 2év szakmai tapasztalat(azt is jó,ha kibírod itthon anélkül,h az idegosztályon kötsz ki)-szóval ez a diploma,az okj-s ezzel szemben gondolhatod mennyit ér-alkalmazni sem fognak,mert az egyetemen végzetteket fogják előnyben részesíteni,külföldön azzal esélyed nincs.

Én hagynám a helyedben a fenébe az egészet és vmi teljesen más irányba mennék :D-csak ne egészségügy legyen.Bármivel megkeresed ezt a pénzt(többet is),inkább ülj be kényelmesen egy irodába és ne terheld az idegeidet ezzel a hülye szakmával :D (én se fogom sokáig:))

üdv.

2010. febr. 11. 16:06
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat közben már beadtam a jelentkezésemet máshova,köze sincs a radiográfiához..

Utolsónak: igen én is emiatt döntöttem végülis más mellett. Rájöttem hogy 4 évig nem fogok vért hugyozni 90 ezerért havonta,azért hogy közalkalmazott legyek,akit lofaszba se vesznek..

2010. febr. 11. 17:52
 6/8 anonim ***** válasza:
te legalább jól döntöttél :)) hova adtad be?
2010. febr. 11. 18:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát igazábol nem vagyok benne biztos h ez jobb döntés volt vagy garancia bármire is..de talán több lehetőségem van vele.Gyógy-és sportmasszőr
2010. febr. 11. 19:10
 8/8 anonim ***** válasza:
ebben az országban nincs olyan,h jó,de határozottan jobban hangzik:D hidd el,ettől biztos jobb
2010. febr. 11. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!