Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egészségügyi szakmán belül...

Egészségügyi szakmán belül szerintetek melyik részér éri meg legjobban?

Figyelt kérdés

Ki dolgozik ebben a szakmában?:) Tapasztalatok bármi jöhet.

Meg még annyit h melyik mennyit keres kb?

2010. febr. 2. 18:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Tessék? Egészségügyben dolgozom de nem értem mire gondolsz.
2010. febr. 2. 19:31
 2/5 anonim ***** válasza:

hmmm...

Ami a 'mennyit keres' részt illeti, a válasz:

Magyarországon majdnem minden területen sz*rul.

egy általános orvos 120-150 ezret keres, de hallottam olyat is, hogy egy 13 évet tanult (6 év egyetem, +7 év szakvizsgákkal)füll-orr-gégésznő a kórházban 108 ezer forintot keres. Ez elég borzasztó:S

Persze nem számoltam bele a magánbetegeket (magánpraxis) etc... Az attól függ.

Magyarországon esetleg sebészként kereshet jól (akár plasztikai, akár nem), de az sem tuti. Fontos a sok beteg, név, stb... Ezenkívül egy jó fogorvosi praxis is sok bevételt jelenthet.

Az ápolónők 80-100 ezer forintot keresnek, 100 felé nagyon-nagyon kivételes esetben, talán ha főnővér.

Magyarországon elég szomorú a helyzet, nem nagyon ajánlanám az egészségügyben valók elhelyezkedést. 0 megbecsülés, irtó stresszes munka ahhoz képest, hogy éhbérért csináljuk, ezenkívül ügyelés hétvégén 0 forintos órabérért.

Ha esetleg hasonló terveket szövögetsz, Skandináviát, Angliát, Németországot, Amerikát tudom inkább ajánlani.

Sokkal több megbecsülés (kivéve Németországot, ott sajnos sok helyen lenézhetik az embert ld. Scheißeungar), sokkal több fizetés.

Svédországban átlagosan 30-50 ezer koronát keres egy orvos, ami 840,000 és 1,400,000 között van.És íme az adatok, nem én találtam ki (svédül tudók előnyben, de a számokat magukért beszélnek-svéd koronában értendők 1krona=kb28 Ft)

[link]

Mellesleg segítenek a kezdő orvosoknak elhelyezkedni, féléves ingyen nyelvtanfolyam (ha nem marad ott az ember, akkor kifizettetik természetesen), majd kérésre akár tolmácsot is rendelkezésre bocsátanak. Persze tudom, nem szép itt hagyni Mo-t, meg akkor mi lesz az itthoni egészségüggyel... De azért egy életünk van, ha kidolgozzuk a belünket, minden undorító alkatrészben turkálunk, 30 éves korunkig tanulunk, akkor miért ne mehetnénk oda, ahol megbecsülnek, kifizetnek, etc...

2010. febr. 2. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Bocsánat, előző hozzászóló:

a keresőbe be kell írni, hogy 'läkare' mint orvos. Majd rákattintani az egyik szak melletti 'visa'=mutat gombra.

2010. febr. 2. 19:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Emiatt is kérdeztem részben,érdekelni érdekel,de sokat kell hozzá tanulni és ha nem keres jól sajnos már nem éri meg... Ebben a világban már azt is nézni kell miből élhet meg jól az ember.

Első hozzászólónak: úgy értettem a kérdést hogy orvos,ápolónő,asszisztens ki mennyit kereshet melyik éri meg jobban melyik a szebb munka?

2010. febr. 2. 20:02
 5/5 anonim ***** válasza:

első vagyok. Én dietetikus vagyok a bruttó bérem a közalkalmazotti bértábla szerint: 130.800 ebből nettom kb 89 ezer

Magán betegem 2002 óta mióta a pályán vagyok kb 15 volt szorzod ki 5000 Ft-jával.

Egészségügyben 1996 óta dolgozom. 4 órás gyerekorvosi asszisztensként kezdtem nettó 9500 Ft-ért. Nagyon szerettem:)

Amit most csinálok azt is szeretem, de nem ebből fogok kacsalábon forgó kastélyt építeni.

Azt szoktam mondani,hogy eü-ben sokat nagyon sokat lehet keresni, de nagyon keveset lehet találni.

2010. febr. 2. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!