Magyarországon van lehetőség főiskolán vagy egyetemen japán nyelvet tanulni szakként? És ha igen, akkor mit kérnek?
Úgyértem milyen érettségire van szükség? Az angolt is nagyon nézik? Szerintetek külföldön is lehetne Japánt tanulni? Mármint, mondjuk megtanulod az angolt, és akkor angolom keresztül tanulók japánt...ez így lehetséges?
16/L
(Tudom, még azt hihetitek, korai ezen gondolkodni, vagy nem tudom, de a tanárom most mondta órán, hogy nyáron már választani kell...)
Az van, hogy én rajz szakra mentem, de már nem igazán szeretnék ezzel foglalkozni, viszont megszerettem a japán nyelvet, és érdekel is, el tudom képzelni, hogy ezzel foglalkozzak. Egyébként forditón, meg tanárom kívül milyen állásokat lehet találni amihez kell a japán nyelv?
ELTE és Károli, de azzal legyél tisztában, hogy ez nem nyelvtanfolyam. Nyelvészetet, történelmet, szociológiát, politológiát és még sok mást és kell tanulni.
Nyelvvel csak fordító és tanár lehetsz, esetlen ha csinálsz valamilyen szakmát mellette, akkor azon belül nyelvismerettel. Csakhogy a japán nyelvet nem használják egyetlen európai szakmán belül sem (ellentétben pl. a kínai nyelvvel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!