Milyen tantárgyak kellenek a bölcsész karhoz?
Figyelt kérdés
(Nem biztos hogy jó a megfogalmazás de remélem érthető nit szeretnék kérdezni) Én még csak kilencedikes vagyok de bölcsész karon szeretnék majd tovább tanulni de nem tudom hogy ahhoz milyen tantárgyak kellenek főként vagy hogy miből kéne majd emeltszintű érettségit tennem. Aki tudja légyszíves írja le hogy főként miből kéne nagyon jó lennem és mi az ami kevésbé fontos...2014. dec. 11. 16:48
1/2 anonim válasza:
Főként magyar, történelem és idegennyelv. Ha történelem szakra mész, kötelező az emelt szintű történelemérettségi, magyar szakra magyar emelt, stb.. Az idegennyelvet ajánlom, ugyanis azt szinte mindenhol elfogadják, nem csak bölcsészkaron (ha esetleg később meggondolnád magad és más irányba szeretnél továbbmenni). Ha idegennyelvből vagy jó, abból emeltezz, ha másból akkor abból a tárgyból, és igyekezz egy nyelvvizsgát is összeszedni, így jó eséllyel lesz elég pontod, hogy felvegyenek majd. Röviden: magyar, történelem, idegennyelv. Amennyiben konkrét szakot néztél ki magadnak, keresd fel a kiszemelt egyetem/főiskola bölcsészkarát, ott megtalálod, hogy ahhoz a szakhoz pontosan mi a felvételi követelmény. Kilencedikes vagy, tehát van még időd bőven, de ha már most rákészülsz akkor biztosan jó esélyeid lesznek. Sok sikert, ha egyéb kérdésed van, nyugodtan írj privátot!
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm:)
2014. dec. 12. 19:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!