Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz bejutni és...

Mennyire nehéz bejutni és helytállni egy vegyészmérnöki szakon?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, még van 1 évem az érettségiig és nem rég tetszett meg a kémia igy arra gondoltam, hogy vegyészmérnökire mennék, Kolozsvárra (erdélyi vagyok). Szerintetek mennyire nehéz bejutni és kitanulni ezt a szakmát?
2014. dec. 10. 22:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem vagyok vegyészmérnök, de nekem általánosságban az a véleményem, hogy aki komolyan gondolja a továbbtanulást, az simán bejut az egyetemre. Úgy gondolom, hogy az egyetemen bent maradni nehezebb, mint bejutni. De kellő szorgalommal és nem utolsósorban kitartással el lehet érni a kívánt célt. Vegyészmérnököknek a kémia mellett a matematika és a fizika is fontos és hangsúlyos tárgy, mint ismerőseim mesélték. Sokszor tűnhet unalmasnak egy-két előadás, de ez főleg az elején jellemző. Később belejön az ember és egyre érdekesebb dolgokat lehet megtanulni. A lényeg, hogy legyen meg a kellő motiváció, érezd, hogy tényleg akarsz ezzel foglalkozni. Egyébként szerintem ez egy nagyon jó szak. Én sok sikert és kitartást kívánok, hajrá!
2014. dec. 10. 22:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, szerintem a kitartással és a motivációval nagy gond nem lesz, bulizni nem igazán szeretek, úgyhogy ez nem fog hátrálni mint más egyetemistákat
2014. dec. 11. 15:24
 3/3 anonim válasza:
Szia én is Kolozsvárra szeretnék menni 17 vagyok és Erdélyi. Szintén erre a szakra. Véletlen egybeesés
2021. júl. 22. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!