Szerintetek tudnék boldogulni ezeken a szakokon?
Szóval tovább tanulás előtt állok, a szakok és ahhoz tartozó tantárgyak leírásában, amiben a leginkább úgymond megtaláltam magam az a mozgókép és médiaism., csak hát reálisan gondolkodva bármilyen is tehetséges lennék elhelyezkedni alig ha tudnék, mert az már sztem ugye rég nem a tehetségről szól... Így azt alapból kizártam, és ami 2.-nak érdeklne az a (keresk. és) marketing. Csak a gond ott kezdődik, h a matekom csak 3-as (bár tény, h nem is fordítok rá vmi túl sok időt és az oszt. társaim egy része akik jobb matekosok, csak úgy tudják magukból kipréselni a 4est, 5öst ha különtanárhoz is járnak...., és a tantárgyaknál is kb. csak a logisztika tűnik nekem mateknak) ::D :S
Ha ez nem jön össze már pedig sok esély nincs rá, akkor egy programtervező informatikust néztem, ahova sokkal hamarabb bekerülnék, mert már eleve van egy 5ös info érettségim, meg a pontok is alacsonyabbak, csak hát ugye ismét a matek. Szerintetek a 2 szak közül hol tűrhetőbb a matek???
Tudom elég amatőr vok, pláne, h kemény 2hetem van :D de bármilyen tanács jól jönne.
A program tervező informatikus, lánykori nevén programozó matematikus. És első két évben szinte kizárólag matematika óráid lesznek (95%). Én inkább a marketinget javasolnám neked.
Sok sikert!
Nehéz kérdés, hogy melyik a matekosabb, szerintem egyén függő kinek melyikre áll rá jobban az agya. Amilyen tanterveket láttam, a programtervező informatikus órarendjét többnyire matek és programozás teszi ki, viszont ezzel vigyázni kell. Ha nem próbáltad még a programozást (emeltszintű érettségihez is kell valamilyen szinten), akkor addig ne jelentkezz, vagy ne menj oda, amíg pár programnyelvet ki nem próbáltál. Ha megvan, és tetszett, csak akkor kezdj bele! Kellemetlen lehet napi 4 órában azt csinálni, amit nem szeretsz, amit nem értesz, és amire abszolút nem akar átállni az agyad.
A kereskedelem és marketing számomra azért szimpatikusabb mert igaz rengeteg a matek benne, de mellette van földrajz, eu-s ismeretek és egyéb olyan tárgyak, amik kicsit tanulósabbak, kicsit lazítja az agyat a nagy statisztikázás mellett! :) De én, én vagyok... talán kicsit elfogultan, hisz én is gazdaság felé indulok ha minden igaz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!