Szlovákiából Magyarországi egyemtre?
Mi az amit tudnom kell, mi a menete, mennyiben más ha innét jelentkezem magyarországi egyetemre?
Számít az, hogy nem egyből a gimi után jeletnkezem, hanem 1 év kihagyás után (vagyis elkezdtem itt egy egyetemet, de nem fogom folytatni)?
Az hogy fizetős, vagy államilag támogatott e lesz, mitől függ?
Én csak annyit írnék, hogy nálunk a magyarországi kis m, mert jelző, és támogatott e lesz, hanem támogatott lesz-e, mert az e az ige után jön, és előtte kötőjel van, ha nem önálló kérdőszó.
Egyébként sikeres felvételizést!
Hidd el ez itt is így van, csak épp én mondtam rosszul.
Te viszont meg nem tudsz a kérdésre válaszolni, szóval lehet helyesírásból jó vagy, viszont szövegértésből pocsék.
Abszolút jól írtad kérdező, szövegértésből pocsék szokott lenni az az ember aki csak a helyesírásra figyel, meg az összes figyelme csak arra megy hogy ki hol tévesztett. Sztem ne is válaszolj az ilyen kommentekre, mert időpocsékolás, röhögj egyet azon hogy nincs más érdeklődési körük, de ne fáradj a válasszal, mert pszichológiai szempontból ők azok akik csak trollkodnak, nem tudnak kielégítő választ adni, nem értenek tudományokhoz vagy művészetekhez, csak a saját negativitásukat fejezik ki. Szóval lehetőleg röhögj egyet rajtuk és ne válaszolj. :)
A kérdésre: nem tudom hogy magyar állampolgár vagy e, de az biztos hogy nagyjából ugyanaz a menet mindig : sok papírmunka. Válasz ki az egyetemet vagy a várost ami érdekel, és nézz utána, hogy mit várnak el, neked kell eldönteni hogy mit akarsz mert amíg nincs alapvető terved sem addig az isten sem segít. A tervek változhatnak persze, most nem ez a lényeg, természetesen kihagyhatsz éveket, az egy tévhit hogy mindenki csak 18 vagy 19 évesen megy egyetemre. Szóval abszolút nem számít az hogy hány évet hagysz ki, csak a papírok legyenek rendben, ezt úgy értem hogy pl nézz utánna annak mit vár el az adott egyetem amit kinéztél. Akár telefonon is érdeklődhetsz és sztem ne budapestre menj. Az csak egy büdös nagyváros, a legjobb tudást nem feltétlenül ott kapod, még akkor sem ha ott a legmagasabbak a ponthatárok, szóval először neked kell eldönteni mit akarsz, mi az első gondolatod a továbbtanulással kapcs, azaz milyen szak érdekel, mit szeretnél stb.
Na, szóval amire eredetileg vonatkozott a kérdésed: természetesen abszolút simán jelentkezhetsz magyar egyetemre, csak a papírmunka több, és az ne ábrándítson ki ha pl a telefonba bunkók, mert sajnos előfordul, nekem főleg budapestieknél volt ilyen, de attól még nyugodtan telefonálj körbe, akár többször, érdeklődj minél többször, és ne legyen benned ilyen kishitűség, a magyar egyetemek nagyon jók, és az én magánvéleményem hogy ha szlovák állampolgárként jelentkezel az duplán jó, mert a szlovák gyűlölethadjárat ellenére meg tudod találni a helyed, az siker az egész világnak. bocs de ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!