Hogyan zajlik az érettségi?
Azért ez nem így van. Április végéig jártok suliba, addig lezárnak titeket mindenből. Majd ballagás, majd május első hetén az írásbeli érettségi.
Az első héten az esszenciális tárgyak mennek le:
hétfő: magyar kedd: matek szerda: töri csütörtök: angol
péntek: német
A többi tárgykésőbb van, ami tárgyfüggő. Nekünk az info tavaly máj. 22-én volt.
Ezután lesz egy betekintés, amikor megnézheted az írásbeli dolgozataidat. Észrevételt tehetsz, fellebbezhetsz. (Iskolánként változó időpont)
Júniusban következik a szóbeli vizsga. Június elején az emelt szóbelik, június második fele-vége közép szóbelik.
Mi 30-an voltunk az osztályban, 3 napra osztottak el minket. (Az első napra be kellett menni, mert akkor igazítottak el minket) Bementek kb. öten, és akkor mind az össz tárgyból lefeleltek. Mi a nyelvvel kezdtük. Kihúztam a tételt, és elmondtam. Majd jött a magyar. 30 perc felkészülés, felelés. Majd jött az info 30 perc, és feleltem. Ennyi volt. A zárást megvártam, megkaptam a bizit, majd koccintottunk, hogy vége.
Erről rengeteget fognak beszélni a tanárok. Mindent elmondanak: Mit vegyél fel, mit vihetsz be, hány tollad legyen, hogyan javíthatsz...stb.
Április végén ballagás, pénteken vagy szombaton, utána hétfőn már kezdődik a magyar. Kedden lesz a matek...stb. az első válaszoló már leírta. A tanárok szólnak időnként, hogy mennyi idő van még, közben ehetsz csokit, szőlőcukrot,ihatsz.
Mikor minden lement, akkor már készülhetsz a szóbelire, amire kb.4 heted lesz. Bementek első nap és elmondják,hogy ki melyik nap lesz. Érdemes akkorra már felkészülni, mert lehet, hogy azt mondják,hogy maradj bent, mert Te ma érettségizel. Nem abc sorrendben megy a szóbeli, tehát erre ne alapozz.
Bemész és nyelvvel kezdesz. Rögtön lefelelsz, nincs felkészülés. Utána magyar, itt már van lehetőséged jegyzetelni. Irodalom és nyelvtan egyben van.Tehát két tételt kell leírnod. Utána töri lesz, kapsz forrást és atlaszt illetve 30 percet, hogy felkészülj. Végül a választott tantárgy. Van, hogy kicsit több időd van felkészülni, mert valaki tovább felel. Ha húztál tételt, akkor nem mehetsz ki a teremből, de két felelet között kimehetsz mosdóba, enni pár falatot.
Magyarnál is kapsz könyvet segítségképp.
Az írásbeliről még annyit, hogy meg van határozva matekból, hogy milyen számológépet használhatsz és segítségedre lesz a függvénytáblázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!