Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van itt orvos vagy annak tanuló?

Van itt orvos vagy annak tanuló?

Figyelt kérdés

Ha igen, pár kérdésem lenne. :)

Mennyire van kihatással a szociális kapcsolataitokra ez a szakma?

Most leszek végzős, pályaválasztás előtt állok és valamiért mindig oda lyukadok ki, hogy az orvosi felé hajlok. Azonban több dologtól is félek, köztük van az is, hogy azt hallom folyamatosan, mennyit kell tanulni egyetem alatt, egyetem után pedig sok a túlóra, hétvégén is megesik, hogy dolgozni kell, stb. Nem attól félek, hogy fárasztó lenne, hanem hogy nem jutna semmi időm hobbira, és azokra, akik fontosak.

Romlott meg (pár)kapcsolatotok emiatt? Megéri orvosnak menni?

2014. nov. 16. 18:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Előre bocsátom, hogy sotés gólya vagyok, úgyhogy sok tapasztalatom nincs.

Az első félév a túlélésről szól. Nem csak nekem, az egész csoportunk rengeteget tanul. Hozzá kell szokni, hogy rengeteg az anyag. Nem lehetetlen megtanulni, erről szó sincs, de rengeteg időt vesz igénybe és még így is vannak tárgyak, amikre a vizsgaidőszak előtt/közben fogsz elkezdeni tanulni. Minimális szabadidőd van minden nap, de órákra ne számíts, csak ha az alvásigényed 5 óra. Fárasztó, főleg az elején. Azt is látni fogod, hogy túl van misztifikálva az egész, nem vágnak ki és megbukni sem fogsz, ha kihagysz néhány előadást. Helyette lehet egy órával többet aludni, vagy tanulni. Szóval rájössz magadtól, hogyan oszd be a napod. Az anatómia rengeteg, de esküszöm az a legegyszerűbb része. Megnézed a boncteremben, megtanulod, megint megnézed, tudod. Nem kell tőle rettegni. :)

Párkapcsolat... Ha a barát/barátnő végtelenül türelmes, nem lesz gond. De neked is tenni kell érte, nem hivatkozhatsz mindig arra, hogy tanulnod kell. Vállalnod kell, hogy eltöltesz vele pár órát, cserébe mondjuk másnap korábban kelsz, vagy kevesebbet alszol, ilyesmi. De erre majd idővel rájössz. Tény, hogy nem egyszerű egy orvostanhallgatóval párkapcsolatban élni, de nem lehetetlen. Valakinek sikerül, valakinek nem, rajtad (és a párodon) múlik. :)

Summa summarum, minden nehézség ellenére szerintem megéri. :)

2014. nov. 16. 18:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha az alapszemélyiséged nem törtető antiszoc, az egyetemen sem leszel az :) Első félév tényleg kényelmetlen, de aztán ráérzel lassan, hogy mit mikor és hogyan kell csinálni, egyre több szabadidőd marad.

Azzal, hogy a 6 év után mi lesz, még ne nagyon törődj. Egyébként rengeteg szak közül lehet választani, a szabadidő ettől is függ.

Másrészt én elég sok orvost ismerek, aki akar, az szakít időt kapcsolatokra és hobbikra.

A párkapcsolatokról nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel azoknak nem vagyok nagy híve :)

De így harmadéves fejjel azt mondom, hogy ezektől nem kell félned.

22/L SE-ÁOK

2014. nov. 16. 21:15
 3/3 anonim válasza:
100%
én is gólya vagyok, csak én Szegeden :) nekem semmilyen negatív tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban, pedig körülbelül 300 km-re lakok Szegedtől. A régi kapcsolataim ugyanúgy megmaradtak, nem koptak el,körülbelül 3 hetente megyek haza akkor mindig belefér valami közös program a régiekkel. Párkapcsolatom van már két éve teljesen jól működik így is, a távkapcsolat ellenére. :) minden hétvégén tudunk találkozni, általában ő jön le Szegedre. közösségi élet pedig itt is van, minden csütörtökön kari bulik, különféle rendezvények, események..természetesen nem tudsz majd mindre elmenni, de a egy részükre igen :) jól kell csak beosztanod az időd és akkor nem lesz probléma, marad időd a hobbidra is :) egyébként meg csak a demoidőszakok vészesek, két demoidőszak közt azért lesz időd..:) ja meg hát a vizsgaidőszak, de azzal kapcsolatban még nincs tapasztalatom..
2014. nov. 16. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!