Pszichológia szakra járni mennyibe kerül?
Először szerintem annak nézz utána, mi az újraérettségizés menete. Neked szinte biztos, hogy több tárgyból is szükséged lesz rá, ha be akarsz jutni. Az országban 6 egyetemen van pszichológia BA, ezek a következők: Károli, ELTE, Pázmány, Pécs, Szeged, Debrecen.
A budapestiekről és a pécsiről tudok infokat, ezekre nem panaszkodnak az ottani hallgatók. Én az ELTE-re járok, itt az elmélet van előtérbe helyezve, szóval neked ezt nem ajánlom. Azt mondják, a Károli a leginkább gyakorlatorientált.
Az előttem lévő pedig nagyon jól mondja, közel sem 6 félév a képzés. Az alapképzéses diploma nem ad pszichológusi végzettséget, csak "viselkedés-elemzőt", amivel lényegében maximum asszisztens lehetsz, de arra meg nem igazán van igény. Ezután van a 2 éves mesterképzés, ami már szakirányú, és ha azzal is végeztél, akkor a területtől függő számú szakirányú továbbképzésre is járnod kell. Ha terapeuta akarsz lenni, akkor talán 2 szakvizsga van a mester után, valamint kb. 200 óra terápiára járás. Igen, ez saját pénzből, saját időből megy mind. Szép szakma, de jól gondold át :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!