Hogy is van ez az OKJ képzéseknél?
Figyelt kérdés
Megcsináltam egy 2 éves OKJ képzést,azonban a nyelvvizsgám nincs meg így nem záróvizsgázhattam,tehát nincs végzettségem se bizonyítványom.Akkor ha most elkezdenék még egy OKJ-t,akkor az még ingyen lenne mivel a végzettségem csak érettségi?2010. jan. 28. 12:37
1/11 anonim válasza:
Ha nem múltál el 23, akkor igen, ingyenes, de egy ynelvvizsga miatt nem vizsgázhattál? Milyen OKJ ez?
2/11 anonim válasza:
Nappalin 23 éves korig ingyenes, igen, mindaddig, amíg az OKJ vizsgád nincs meg.
Estin és levelezőn nincs korhatár, tehát nyugodtan elkezdhetsz és be is fejezhetsz ingyen egy másik szakot.
3/11 A kérdező kommentje:
A záróvizsgára bocsájtás feltétele egy középfokú "c" nyelvvizsga megléte.
2010. jan. 28. 12:42
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Szeptemberben kezdtem ezt a másik képzést,és azt nem tudom,hogy ha idén az első képzésemet befejezem(meglesz a nyelvvizsga és záróvizsga is)akkor már itt a másik suliban lehet,hogy a köv.félévtől fizetnem kell?
2010. jan. 28. 12:44
5/11 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok..
2010. jan. 28. 12:45
6/11 anonim válasza:
2. vagyok, Előnek: van egy csomó régebbi OKJ képzés, amin a kimenet a nyelvvizsga. Újabban szerencsére már nem a nyelvvizsga kell, csak a nyelvtudás, mert az OKJ vizsgába vannak olyan részek beépítve, amit idegen nyelven kell megcsinálni. Ez persze lényegesen könnyebb, mint bemutatni egy szakmaival bővített középfokút.
7/11 anonim válasza:
Ha az első képzésből kézhez kapod az OKJ bizonyítványt, akkor fizetned kell tovább a második képzést. Sajnos a vizsgákat lejelentik az oktatási minisztériumnál is. Ez összefüt a Magyar Államkincstárral, aki az állami normatívát fizeti utánad a képző intézménynek.
8/11 A kérdező kommentje:
Attól a félévtől,ahogy megkapom a bizonyítványt vagy az egész képzést kell fizetni?
2010. jan. 28. 12:52
9/11 anonim válasza:
Csak attól a ponttól, hogy megkapod, mert addig nem volt OKJ-d, tehát jogosan jártál tandíjmentesen.
10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Megkérdezhetem,hogy vagy ilyen jól informált?Szeretnék én is ilyen jól eligazodni:)
2010. jan. 28. 13:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!