Ilyen pontokkal felvennének a Karinthyba, Szent Lászlóba, esetleg Berzsenyibe?
Idén felvételizek, tavalyi jegyeim:
Magyar nyelv: 5 (kitűnő)
Magyar irodalom: 5 (kitűnő)
Angol: 5 (kitűnő)
Matematika: 5
Földrajz: 4
Biológia: 4
Összes tantárgy átlag: 4,7
Megírtam egy matek felvételit, első próbálkozásra 45 pont lett 25 perc alatt, magyarból pedig 30 perc alatt 38 a fogalmazást nem számítva.
Szeretnék nyelvekkel foglalkozni, angol mellett japánul vagy spanyolul tanulni. Hova lenne érdemes jelentkeznem? Melyik suliról mi a véleményetek? Esetleg tudtok más, budapesti, 19. kerülethez közeli, erős gimnáziumokat jó nyelvoktatással?
A Laciba érdemes jelentkezni a nyelvek miatt. Az olasz kéttana, és a nyekes osztályai is nagyon jók. A nyekes osztályokban első nyelv az angol, a másodikat te választhatod ki, akár német, orosz, francia is lehet, meg harmadik nyelvként a japánt is felveheted. Az olasz kéttannyelvű csoportról nem sokat tudok, de az első nyelv az olasz, azt hiszem második az angol, és persze a japánt ugyanúgy felveheted (persze csak szakköri keretek között, tehát erre, ha jól tudom nem kapsz osztályzatot, bármelyik csoportban is vagy). Nyelvoktatásban nagyon sokszínű és erős.
A Karinthy-nak a kéttannyelvű része jó csak. Ha kinéztél egyetlen választott nyelvet, abból szinte anyanyelvi szintre fejlesztenek, de sajnos nem olyan sokszínűek a lehetőségek, mint a Szent Lászlóban. Ha jól tudom, ott második nyelv nincsen, csak az angolt, vagy a németet tanulod. Igaz' azt rendkívüli minőségben.
A Berzsenyi inkább reálos suli.
Mellesleg: Ezeket a pontszámokat ennyi idő alatt hogyan hoztad össze??? Ha ez tényleg igaz, Magyarország bármelyik sulijába bekerülhetnél, mert ez rendkívüli teljesítmény! A magyarban, ha az utolsó 15 percet a fogalmazásra szántad volna, és meglenne a tíz pont arra, akkor ez összesen 93 pont! (Ez még nem is lenne durva, de a matekot 25 perc alatt? Ezt én miért nem tudom elhinni?)
Na... Hogy sikerült az írásbelid, mert amit itt írtál, az valóban kicsit hihetetlen.
80 pont felett egy jó szóbelivel a Karinthy angol kéttannyelvűjére biztos felvesznek és a Karinthy szerintem jobb a Szent Lászlónál. Az angol kéttannyelvű tagozaton is van második nyelv. Német, orosz és - ha jól tudom - spanyol közül lehet választani. A többi nyelvből is indulhatnak szakkörök, ha van rá elég jelentkező (spanyolra mindig van).
... és nem utolsó sorban közel van a 19. kerülethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!