Hogy készülhetek emelt matematika érettségire?
Figyelt kérdés
10-es tanuló vagyok és szeretnék emelt matek érettségizni,de ahogy megnéztem a feladatsorokat tele volt szögfüggvényekkel,bonyolult koordináta rendszerekkel stb., más szóval amiről nem is tanultam még. Hogyan tudnék már most készülni rá? Hol találok olyan feladatokat amit 9-ben és 10-ben tanultam,de benne van egy emelt szintű matek érettségiben?2014. nov. 6. 21:36
1/6 anonim válasza:
Azert van tele bonyolult feladatokkal, mert meg van ra 2 es fel eved, hogy megtanuld. Ilyen koran senki nem szokott elkezdeni raparazni az erettsegire...:D Eleg, ha a mostani anyagot jol megtanulod, hogy ne az erettsegi elotti hetekben kelljen ezzel foglalkoznod. Egyebkent emelt matekon nem is hasznalhatsz fuggvenytablat, szoval teljesen felesleges a panik, mert a kozepszintnel sokkal nehezebb lesz, amit te fogsz irni.:D Az utolso ket evben kell csak rakapcsolnod, mert abban van az a torzsanyag, ami a leggyakoribb az erettsegiben (kb a 80%a utolso ket eves anyag). Ha megis ugy erzed, levagy maradva, menj kulontanarhoz, vagy vegyel emelt szintu feladatsorokat, csinalj regi erettsegiket (letoltheto). De most meg ugy sem fogsz belole erteni semmit... kiveve, ha zseni vagy, de akkor nem is kell ra tanulnod.:D
3/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
Emelt matekon lehet fuggvénytáblát használni, a szóbelinél nem lehet. De ott kapsz egy képlettárat. (Ami igazándiból lósz*r, alig van benne valami.)
Oldd meg az összes feladatot, ami a könyvben, és a feladatgyűjteményekben van, az elméleti részt is nagyon vágd, addig olvasgasd, amíg meg nem érted.
Igazándiból a lényeg csak 11.-ben és 12.-ben jön majd, kevés dolog van, amit a 9.-es és 10.-es tananyagból kérdeznek, de attól még tudni kell!
5/6 anonim válasza:
Nem véletlen, hogy matekból azelőtt sem sokan tettek előrehozottat, a 11. évben jön a legkeményebb anyag. Várd ki. Úgy tudsz készülni, hogy most jól megtanulod a mostani anyagot, és jelentkezel fakultációra, vagy kérsz a tanárodtól pluszfeladatokat, versenyfeladatokat. Vagy ha türelmetlen vagy, akkor vedd meg a 11-ikes matekkönyvet, és kezdd el egyedül olvasni, akkor fogod érteni ezeket is.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! :)
2014. nov. 8. 21:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!