Hogy tanulhatok filozófia tanárnak?
Figyelt kérdés
Középiskolás magyar-filozófia tanár akarok lenni. Az egyetemet/főiskolát(azt se tudom melyik kell) Debrecenbe szeretném elvégezni. A felvi.hu-n olyanokat talatam hogy magyarral csak nyelvet,törit vagy hon és népismeretet lehet felvenni. Én eddig azt hittem azt veszek fel amit akarok... Mégsem így van? A DE-en lehet ilyet tanulni?2014. nov. 6. 18:18
1/4 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy a magyar és filozófia megy-e együtt, azt viszont tudom, hogy megint osztatlan tanárképzés van. A szakpárok valamelyest azért behatároltak, szóval nagy skálán mozog, de bármit bármivel azért nem vehetsz fel.
És ha gimiben akarsz tanítani, akkor egyetemen tanárképzőre kell menned, két szakot kell felvenned, amit majd taníthatsz, plusz a tanulmányaidhoz kell a pedagógia/pszichológia szak is. És mindez 5 + 1 éves, ebből a plusz egy év a gyakorlat.
Ezt nézd meg, itt vannak a szakpárok és érettségi követelményeik a Debreceni Egyetemnél: [link]
2/4 anonim válasza:
Teljes mértékben sorstársad vagyok/voltam, de sajnos filozófia tanárnak nem áll módunkban tanulni. :( Ezért magyar-könyvtárostanár szakra mentem Debrecenbe, de kicsit "jobb híján" választás a dolog.
3/4 A kérdező kommentje:
Banyek! Már én is pont azt néztem ki magamnak! :D
2015. júl. 29. 16:53
4/4 anonim válasza:
Na, akkor tényleg sorstársak vagyunk. :D Mondjuk diploma után mindenképpen tovább szeretnék menni filozófiára, maximum munka mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!