Magyar emelt érettségire fel lehet készülni 7 hónap alatt? Nagyon nehéz? Egy májusi vagy júniusi nyelvvizsgát is beszámítanak a pontokba továbbtanulásnál?
Egyszerű: Ha meglesz a pontod felvesznek, ha nem, akkor nem. Az esélyed megvan, de minden az érettségin fog múlni.
A magyar emelt szintű érettségi eléggé elvont, nehéz, ráadásul szubjektíven pontoz(hat)nak a tanárok, így nagoyn kétesélyes a dolog.
Ha áprilisban elmész nyelvvizsgázni, az még időben van, hogy kézhez kapd a bizonyítványt, de a május-június már semmiképp sem fér bele.
A legtöbben két emelttel mennek pszichóra, én is kettőből emelteztem, hogy biztos meglegyen, és így legalább biztonságban éreztem magam a felvételi ponthatárok kihirdetéséig is.
Egyébként elég lehet ez is, ha nagyon erősre sikerülnek. A magyar elég nehezen teljesíthető, és pszichológián elég erős biosz vonal is van, ezért az emelt bioszt is ajánlanám, ha meg semmiképp sem biosz, akkor inkább töri.
Én a helyedben másból csinálnék emeltet. A magyar nagyon elvont, a pontozás szubjektív. A legtöbb évfolyamtársam töriből, bioszból, angolból vagy németből csinált emeltet (én is nyelvet választottam). Gondolom 2 nyelvet tanulsz te is, abból a nyelvből, amiből nyelvvizsgázni mész, lazán csinálhatnál emelt érettségit, mert a szintje kb. ugyanolyan vagy egy kicsivel nehezebb (de csak akkor, ha angol vagy német az adott nyelv), és a másik nyelvből a lehető legegyszerűbb nyelvvizsgát, hogy biztosra menj. A magyart viszont középszinten viszonylag könnyű tényleg jól teljesíteni. Nekem így sikerült bejutnom.
Ha májusban csinálod meg a nyelvvizsgát, akkor 3-4 hét az eredményhirdetés, és szintén kb. 1 hónap, mire kiküldik a bizonyítványt. Ergo a júniusi nyelvvizsgázás így kiesik, és a májusit sem ajánlom, mert nagyon necces.. Sok sikert! :)
Utolsó!
Köszi a tippet ,de nem érzem azt hogy a 2. nyelvből tudnék középfokút tenni. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!