Hogyan lehetnék űrhajós?

Figyelt kérdés
Milyen iskolákba kéne járnom, és hogyan szerezhetnék amerikai állampolgárságot?
2014. nov. 5. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy? A tíznél idősebb, akkor menjen át ez a humorba.
2014. nov. 5. 22:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Ehhez nem kell amerikai állampolgárság, jelenleg Magyarország előrehaladott tárgyalásokat folytat az ESA (European Space Agency) tagságról, az ESA asztronauták pedig bármelyik tagországból jöhetnek. Jelenleg a nemzetközi úrállomáson egy német űrhajós van fent három orosz és két amerikai mellett.

De amúgy a legtöbb űrhajós valamelyik tudományterület szakértője, tehát teszem azt biológiával, kémiával, fizikával vagy valamilyen mérnöki területtel foglalkozik, majd jelentkezik az ESA-hoz, ahol kiválogatják, hogy kinek a kutatása éri meg, hogy felröptessék az ISS-re egy Szojuzon, meg persze ott van még a biológiai alkalmasság és az űrhajósképzés is.

Jelenleg az európai űrhajósok helyzetét nehezíti, hogy nincs saját személyszállító űrjármű, elvileg az ATV teherűrhajónak lett volna emberes verziója is, de mint oly sok mindent az űrkutatásban, ezt a projektet is jegelték, ráadásul az ISS működése csak 2020-ig biztos, ugyan komoly tárgyalások voltak az élettartam meghosszabbításáról 2028-ig, de most, hogy összebalhézott az USA meg az EU az oroszokkal ezek a tárgyalások egyelőre megrekedtek. Saját űrállomása pedig soha nem lesz az ESA-nak, ahhoz túl kicsi a költségvetése.

2014. nov. 6. 14:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja de én a NASA-s szeretnék lenni. Amúgy első, miért menjen be a humor kategóriába?
2014. nov. 6. 16:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Olvasd el a második válaszolót, s rá fogsz jönni.

Ez nem úgy működik, mint a kömíves szakma, vagy vízszerelő.

Hacsak az űrturistákat nem számítjuk, akkor nagyon tudósnak és nagyon egészségesnek kell lenni egyszerre.

2014. nov. 6. 19:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy vannak mezei űrhajósok is akik teszteket végeznek és a tudósokat felügyelik.
2014. nov. 7. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!