Hogy is van ez? Igaz, hogy egy OKJ-s tanfolyamot mindenki elvégezhet ingyen?
Figyelt kérdés
Azt olvastam valahol, hogy elvileg mindenki elvégezhet egy OKJ-s tanfolyamot, amit az állam finanszíroz. Ez így igaz, vagy félreinformáltak?
Ha igaz, akkor ez úgy is érvényes, ha középiskola után én egyetemre mentem? Tehát egyetem mellett/után elvégezhetek ingyen egy OKJ-s tanfolyamot?
2014. okt. 31. 22:44
1/5 anonim válasza:
Ha emlékeim nem csalnak, azért ennél kicsit... bonyolultabb.
A munkanélküli központ ?állja? a képzést, amire ők közvetítenek ki.
Amit ha elbuksz, természetesen ki kell fizetned.
2/5 anonim válasza:
Igen, az első OKJ ingyenes, 21 éves korig lehet menni nappalira, 21 éves kor felett csak esti tagozatosra lehet menni. Igen elvégezhetsz, egyetemtől független.
3/5 anonim válasza:
Előző válaszadó leírta tökéletesen, hogy mi a helyzet. Egy kiegészítésem lenne,"OKJ-s tanfolyamot" nem végezhetsz ingyenesen csak okj iskolarendszerű képzést!
(itt a tanfolyamnál a munkanélküliek átképzése kivétel, de azt uniós pénzből a munkaügyi kp. finanszírozza)
4/5 anonim válasza:
Sőt, manapsàg már nem csak az 1. okj-s képzés, hanem a 2. is ingyenes, egészen 25 éves korig, és nappalin. Ez a legùjabb rendelet, ami igen kedvező.
5/5 anonim válasza:
Sőt, nem csak az 1. okj-s képzés, hanem a 2. is ingyenes, nappalin, egészen 25 éves korig. Ami a legùjabb rendelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!