Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanul/tanult itt valaki a...

Tanul/tanult itt valaki a Szegedi Tudományegyetemen gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakon?

Figyelt kérdés

Mennyire nehéz ez a szak? Nagyon durva a matek része? El tudsz vele helyezkedni? Írj néhány tapasztalatot légyszives!

Jó és rossz tapasztalatokat is várok,mindennel kapcsolatban.

2010. jan. 25. 23:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elijeszteni, de: apukám munkatársának a lánya ott végzett tavaly, most a csokigyárba futószalagozik..... Viszont ez csak egy példa. :)
2010. jan. 26. 00:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is tanult ott ismerősöm, azt mondta nem tud vele elhelyezkedni.:(
2010. jan. 26. 22:08
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen:-) Az a baj,hogy nekem csak ez az 1 szak tetszik, a többivel sem lehet szerintem elhelyezkedni.Kivéve az orvosokat,jogot,közgazdaságtant,hasonló dolgokat,amik engem nem vonzanak.De várom az ötleteket,tanácsokat valami olyan szakról,amivel később rendesen el lehet helyezkedni. Köszönöm!
2010. jan. 26. 22:59
 4/8 anonim válasza:
A szakot alapvetően könnyű elvégezni, a matek nehéz, a menedzser tantárgyak oktatása erős, de jó. Az elhelyezkedéshez szerencse is kell! Háromféle területen is el lehet helyezkedni: agrár, vidékfejlesztés, közgazdász.Ha ez érdekel akkor mindenképp vágj bele, csak ajánlani tudom!
2010. márc. 14. 14:04
 5/8 anonim válasza:

Bocsi, hogy későn szólok, mert gondolom már leadtad a jelentkezésed. Most éppen ennek a szaknak az államvizsgájára készülök az SZTE-n, és azt kell mondanom, hogy nagyot csalódtam mind a szakban, mind az iskolában. Most itt vagyok két héttel a diplomaosztó előtt, és iszonyat dühös vagyok, hogy az iskolák miért indíthatnak ilyen szakot/szakokat (ennek az az egyetlen oka, hogy megtöltsék a padokat). Nézem az álláslehetőségeket is, és ilyen szakot végzett emberekre elvétve, vagy egyáltalán nincs szükség.

És amit a felvi.hu-n és egyéb oldalakon olvastál erről a szakról az egyáltalán nem tükrözi a valóságot.

Azt javaslom Neked, ha még van lehetőséged sorrendet módosítani, akkor gondold át mégegyszer a dolgot!

2010. jún. 14. 15:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Voltam nyílt napon és végül nem is jelentkeztem oda.
2010. jún. 15. 23:01
 7/8 anonim válasza:

szia!

végül hova vettek fel?

2010. aug. 14. 18:41
 8/8 anonim válasza:

06-14 15:23!

Akkor együtt diplomáztunk:-)

én az oktatás színvonalában csalódtam. Szerintem nem volna rossz szak. Például az önkormányzatoknál el lehet vele helyezkedni+ polgármesteri hivataloknál, illetve vidékfejlesztési irodáknál. Viszont még ha oktattak is volna normálisan.... Én úgy érzem, hogy most csak névleg vagyok agrármérnök, de ha a munkaadóm ezt komolyan venné és belekérdezne egy-két dologba, akkor elsüllyednék szégyenemben. A tanárok színvonaltalanok. Akkor ezt neked nem kell bemutatnom.. Azért volt, hogy zh előtt 1-2 órával kezdtem tanulni, más napokat tanult, mégis a 3-as az megvolt. De hány olyan tanár volt, aki engedte, hogy puskázzunk, te jó ég!!!! És valóban, többek közt én is puskáztam, most látom be, hogy nem kellett volna... Hiába van a diploma a kezemben, a mellkasomat nem verem vele, az biztos.

2010. aug. 14. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!