Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha pszichológia szakon végzek,...

Ha pszichológia szakon végzek, van esélyem valahogy agykutatóvá válni?

Figyelt kérdés
Másodéves vagyok még csak pszichológián, de már most érzem, hogy a biológiai oldal az, ami engem a leginkább érdekel. Igaz, hogy még messze van, de szeretnék majd PhD képzésre jelentkezni. Viszont nem tudom, hogy orvosi, neurológiai irányultságú PhD-ra lenne-e esélyem bekerülni. Szerintetek?

2014. okt. 29. 08:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
57%
szerintem nem lenne esélyed, népszerű terület és azok mennek oda, akik eleve orvosi szakon kezdtek.
2014. okt. 29. 08:43
 2/17 anonim ***** válasza:
57%
Nincs esélyed.
2014. okt. 29. 08:47
 3/17 A kérdező kommentje:
:(
2014. okt. 29. 08:50
 4/17 anonim ***** válasza:
39%
Kedves kérdező: csak kitartásra van szükség, hogy elérd a céljaidat! Ne higgy az első kettőnek, csak el akarják venni a kedved! Ne add fel soha! :)
2014. okt. 29. 08:57
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

igen, persze.

okleveles építőmérnök vagyok.

van esélyem agysebésznek lenni?

volt már ilyenre példa egyszer.

az leszek,ha nagyon izgalmas és érdekel is? másnak is már sikerült. ...

ez ilyen sajnos.

2014. okt. 29. 08:59
 6/17 anonim ***** válasza:
62%

A pszichológus az bölcsész. Az agykutató pedig orvos. A neuropszichológia mint átmeneti tudomány valóban létezik, de a tényleges agykutatás már nem igazán ezen a szinten, hanem molekuláris szinten folyik.

Ó és orvosi vagy neurológiai témájú PhD-re természetesen nem egy bölcsészt fognak felvenni, hanem egy orvost.

2014. okt. 29. 12:13
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha ilyesmi érdekel, akkor orvosi egyetemek magatartástudományi intézeteinél érdemes érdeklődni, mert ők határterületet kutatnak.
2014. okt. 29. 12:18
 8/17 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2014. okt. 29. 18:46
 9/17 anonim ***** válasza:
49%

Az itt válaszolóknak nem sok fogalma van a doktori képzésről. Természetesen lehetsz olyan kutató aki az agy működését kutatja. Nyilán nem molekuláris vagy szöveti szinten.

Csak egy példa: gyógytestnevelő végzettségű tanárom(egyetem eü.kar)egészségtudományi doktori iskolában szerezte a phd fokozatát, és nem sporttudományi doktori iskolában.

2014. nov. 2. 14:26
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom, miért pontozták le az utolsó válaszolót... nem én voltam. Köszi a hozzászólásod, ez biztató!
2014. nov. 2. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!