Szerintetek egészségügyi okok miatt felvegyem a diákhitelt?
Sürgősen meg kellene csináltatnom két fogamat, de elég drága lenne. Nincs ennyi pénzem, és nem is tudok kitől kérni :(
De már szövődményei is vannak, szóval tényleg nagyon indokolt lenne. Kitaláltam, hogy felveszem a diákhitelt, de annyira kilátástalan és bizonytalan a jövő kis hazánkban, hogy félek tőle.
Diplomával a kezemben elég jó hivatásom lesz, tutira fogok munkát találni, ráadásul külföldön terezem a jövőmet.
A munka egyetem mellett sajnos idén még nem játszik, mivel rengeteg órám van, és lehetetlen összeegyeztetni a kettőt. Köszi válaszokat!
Nekem normálisan eszemben sem lenne milliókat felenni. Max. 200-250e Ft-ra gonoltam, amint lehetőségem lesz, elő is szeretnék törleszteni.
Ha végzek, külföldre is mehetek dolgozni (ez a terv), a szakmámmal pályakezdőként is lehetőségem lesz ~1 milliót keresni (forintban). Szóval attól nem félek, hogy 20 év múlva is törleszteni fogom, csak... Nem tudom, olyan bizonytalan itthon minden.
Én sem milliókat vettem fel... "Csak" 500 ezret. 10 éve fizetem, eddig még csak a kamatokat... Mondjuk nem is keresek egymilliót, az igaz.
Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak, nekem is pontosan annyira kellett ez a pénz akkor. Nekem a szüleim nem tudták finanszírozni a taníttatásomat, az utazást, a kolit, mindent ebből fizettem. Ebből a szempontból nem bántam meg. De annyira szeretném, hogy neked ne kelljen belevágnod... de ha nincs más mód... A fog is fontos. Nagyon. Mert az meg nem fog javulni! És nehogy nagyobb bajt csináljon a jelenleginél is. Biztos, hogy kell hozzá mind a 250 ezer forint?
Elrontották egy fogam gyökérkezelését, de már nagyon régen. Most olyan állapotban van, hogy nem lesz egyszerű helyrehozni, és nem bíznám ezt még egyszer SZTK-sokra (ráadásul azt a technikát, ami a befejező lépése az egésznek, nem is csinálják ilyen helyeken.)
4-es: orvosira járok.
Azt hiszem, nem lesz más választásom, bár nagyon nem fűlik hozzá a fogam :(
Kérdező, a fogászok nem csinálják meg ingyen? Ha van normális végzős hallgató ismerősöd, akkor vele lenne érdemes megcsináltatni. Habár ha dento-alveoláris bűvészkedés is kell, akkor tényleg nem ez a járható út.
Üdv, egy kolléga
Ha végképp nincs más megoldás, és biztosan tudod majd törleszteni, szerintem mindenképp. Én fiatal vagyok, de veszítettem már el orvosi hibából végleges fogam, meg egyet szintén góc miatt, gennyes tályog lett a gyökerénél. Mentsd meg, amíg meglehet :) Sokkal rosszabb lesz, ha jönnek a komplikációk, de ezt nem Neked kell elmesélnem :D
PS: sok sikert az orvosihoz, én is oda szeretnék menni! :)
Köszönöm a válaszokat!
#7-es, sajnos inlay/onlay technikára is szükség lesz valószínűleg, úgyhogy nem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!