Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Menjek továbbtanulni vagy ne?...

Menjek továbbtanulni vagy ne? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni mit csináljak, gazdasági irányba szerettem volna továbbtanulni, de önköltséges formában nem tudom bevállalni. 1 éve érettségiztem, akkor még nem tudtam mi érdekel. Az érettségim rossz lett, ezért újra akartam érettségizni és felvételizni. Most gondolkodtam, hogy más irányba menjek mérnök vagy ilyesmi, de nem hiszem, hogy bírnám. Viszont így nem tudom mi lesz a jövőmmel, jelenleg egy OKJ szakmára járok, de nem hiszem, hogy végzés után lesz esélyem vele elhelyezkedni (kiadványszerkesztő).

Gondolkodtam a gazdaságinformatikuson, de ott is infó van. Nem tudom mit csináljak. 20/F

2014. okt. 27. 18:44
 1/7 anonim válasza:
50%
Hát akkor érettségizz újra, aztán meg menj továbbtanulni!
2014. okt. 27. 18:53
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem mész gazdasági irányba,ha ez érdekel? Szerintem simán meg tudnád csinálni,ha küzdesz csak beijedtél rendesen. Ha az infó ne érdekel ne erőltesd azért ,mert keresett szak ,legyél király közgazdász ,legyél te a legjobb és akkor ott is szép summa összejöhet :)
2014. okt. 27. 18:54
 3/7 A kérdező kommentje:
De nagyon drága a tandíj, BGF-re akarok menni, ösztöndíjasra nem tudok bekerülni, oda legalább 2 emelt kell. Nincs külön tanárra pénzem. Matek középre, illetve angol középre készülök most egyedül, de ez is elég nyögvenyelősen indult.
2014. okt. 27. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Az angol emeltet meg lehet akár tanár nélkül is csinálni,olvass sokat,oldogass gyakorló feladatokat és a neten lehet bezsélgetni hozzád hasonló nyelvtanulókkal. Ha gondolod én is szívesen küldök anyagot angolból. ha matekból van egy 90feletti közeped elég jó pontokat össze lehet hozni.
2014. okt. 27. 19:10
 5/7 A kérdező kommentje:
458 vagy 460 pont volt idén a ponthatár, ha van egy 100 %-os középszintű matekom és mellé egy 100 %-os angolom akkor is csak 450 pontom van. Mivel központilag van meghatározva nagy eséllyel nem fog lejjebb menni jövőre sem.
2014. okt. 27. 19:28
 6/7 anonim ***** válasza:
27%
Angolból a középszint az egy semmi (talán A2, de még annak is könnyű), szóval, azzal semmit nem érsz, mert ha esetleg lesz valami ajánlott/kötelező, akármilyen olvasmány angolul az egyetemen, akkor mit csinálsz? Ott is megijedsz, hogy jaj, én ezt nem tudom? Tessék, csak belőle az emeltre készülni, jól sikerült eredmény esetén egy nyelvvizsga sosem rossz. Matek középpel, ha már az is nyögvenyelős, akkor amúgy miért akarsz gazdasági szakra jönni? Az első héten meg fogsz halni... Szóval, nem ártana valahogy megoldani egy különtanárt.
2014. okt. 27. 19:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen valóban még így se jön ki. Akkor kell a két emelt vagy az összes érettségid kijavítod közel 90%ra és angol emelt. Külön tanár vagy vannak ilyen tanfolyamok is olcsóbban jössz ki,mintha magántanárhoz járnál heti 2x.
2014. okt. 27. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!