Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha a töriből emeltezek,...

Ha a töriből emeltezek, milyen szakot válasszak?

Figyelt kérdés

A humán tárgyakat szeretem, a történelem a kedvencem.

Jogra sajnos nem jutnék be államira ilyen csillagászati pontszámok mellett, a fizetős meg nem játszik..

Politológia: ez engem nagyon érdekel, követem a politikát is, de azt mondják politológus diplomával munkanélküli leszek, nem tudom mennyire igaz.

Közigazgatás-szervező: ez a szak is szimpatikus, de nem tudok túl sokat róla

Ti melyiket választanátok? Valamint tudnátok még olyan szakokat mondani, ahová elfogadják az emelt törit?Előre is köszönök minden normálisan kifejezett véleményt.:)

2014. okt. 27. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Gondolom most fogsz érettségizni.

Azt mondom, hogy ha a jog tetszik, akkor próbálkozz azzal! Lehet, hogy nem jutsz be, de egy próbát megér.

Amúgy böngészd a felvi.hu-t! Rengeteg információt lehet találni rajta, többek között azt is, hogy a szakokhoz milyen érettségik kötelezők/fogadnak el.

2014. okt. 28. 17:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Kösz a biztatást:) De nem valószínű hogy lesz 465 pontom. Jól tanulok, két nyelvviszgám van, de nem vagyok penge matekból és ha csak az az egy négyes akkor már ugrott az egész..:/
2014. okt. 28. 20:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Legyél történész és igyekezz bent maradni az egyetemen. PhD után habilitáció és szép egyetemi karrier...
2014. okt. 29. 19:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Két pontszámítás van:

-az év végi jegyek alapján

-az érettségi alapján, ennél nem lényeg a matek. Minden szakon van valamekkora választék, hogy milyen érettségiket vesznek figyelembe a felvételinél. A felsoroltak közül majd kettőt kell választani. A te esetedben nyilván a töri, magyar és valamilyen idegen nyelv az esélyes.

2014. okt. 31. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!