Ha a töriből emeltezek, milyen szakot válasszak?
A humán tárgyakat szeretem, a történelem a kedvencem.
Jogra sajnos nem jutnék be államira ilyen csillagászati pontszámok mellett, a fizetős meg nem játszik..
Politológia: ez engem nagyon érdekel, követem a politikát is, de azt mondják politológus diplomával munkanélküli leszek, nem tudom mennyire igaz.
Közigazgatás-szervező: ez a szak is szimpatikus, de nem tudok túl sokat róla
Ti melyiket választanátok? Valamint tudnátok még olyan szakokat mondani, ahová elfogadják az emelt törit?Előre is köszönök minden normálisan kifejezett véleményt.:)
Gondolom most fogsz érettségizni.
Azt mondom, hogy ha a jog tetszik, akkor próbálkozz azzal! Lehet, hogy nem jutsz be, de egy próbát megér.
Amúgy böngészd a felvi.hu-t! Rengeteg információt lehet találni rajta, többek között azt is, hogy a szakokhoz milyen érettségik kötelezők/fogadnak el.
Két pontszámítás van:
-az év végi jegyek alapján
-az érettségi alapján, ennél nem lényeg a matek. Minden szakon van valamekkora választék, hogy milyen érettségiket vesznek figyelembe a felvételinél. A felsoroltak közül majd kettőt kell választani. A te esetedben nyilván a töri, magyar és valamilyen idegen nyelv az esélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!