Melyiket tartanátok érdemesebbnek arra hogy elkezdjem? A BCE-szociológiát vagy az ELTE-BTK történész szakát? (vagy van-e olyan főiskola ahol van történész szak? (állami) )
Ne a szociológiát.
Én azt végeztem és hacsak nincs ismerősöd aki biztos helyre segít, vagy nem érzel magadban akkora affinitást, hogy már a kezdetektől minden időd beleölöd, mellette megtanulsz 2-3 nyelvet és folyamatosan kilincselsz minél jobb gyakorlati helyekért ingyen is, akkor nem lesz vele jó munkád. Sőt, talán semmilyen munkád.
Bár a történész se egy slágerszakma, szóval ha nem az az elsődleges cél a diplomáddal hogy jól keress vele, akkor az érdeklődési köröd szerint válassz, mert ezek nem túl piacképes szakok.
Ha olyan szakmát szeretnék tanulni,amivel soksoksok pénzt lehetne keresni akkor valószínűleg nem élvezném az életet,mivel nem értek többek között se a reál tárgyakhoz(matek,stb)se az informatikához,saját véleményem szerint a média és kommunikáció telített.
Ezek ketten amiket írtam érdekelnek,s bár egyik sem túl jövedelmező szakma,azért kérlek megosztanál még pár bővebb információt a szociológiáról?
Nagyon köszönöm(jöhet PM-ben is):)
Melyik része érdekelne?
Én az Eltén végeztem, a Corvinuson állítólag gyakorlatiasabb képzés van, több a terepgyakorlat, a kutatás, az Eltén talán inkább az elméletre fektetnek hangsúlyt, de azért lehet válogatni a gyakorlati órákból.
Matek és informatika van itt is, szóval teljes mértékben nem tudnád megúszni mint a törivel (azért gyógyinfó van ott is, barátnőm töri szakos volt, a start menüről tanultak (!?)), szigorlat is van belőle. Nem egy brutál nehéz tárgy, de egyes tanároknál megvan a 50+% bukási arány.
Összességében én könnyűnek tartottam, a másik szakom mérnöki volt, nekem a matekkal sose volt gondom, a rengeteg bemagolandó hülyeséget nem szerettem.
Viszont ha a történelmet is szereted, akkor valószínűleg érdekesnek fogod tartani a vég nélküli szocelmélet órákat.
Kedves utolsó,ha már említetted a matekot és az infót ,akkor kíváncsi lennék milyen tárgyak vannak szociológián.
Igen a történelemmel nincs gond,a magolás nekem sem megy(hál istennek nem is kell)viszont a matekkal pl. azzal már van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!