Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Meg fogom kapni a magántanulói...

Meg fogom kapni a magántanulói viszonyt?

Figyelt kérdés
Középiskolába járok. Olyan problémáim vannak, hogy évek óta nem bírok nagy "tömegben" meglenni. Reggelente mikor felkelek, már görcsben áll a gyomrom, hogy most vajon mi lesz. Szünetekben rosszul vagyok, hogy megint ki kell mennem a sok ember közzé. Emellett problémáim vannak a beilleszkedéssel is. Nem, egyszerűen nem sikerülmegtalálni a helyemet az osztályban. Emiatt már sokat hiányiztam, és az osztálytársaim nap mint nap piszkálnak ezzel. Feleléskor ha valamit nem tudok, egyből nevetség tárgyává válok. Szerintetek van esély hogy megkapjam a magántanulói viszonyt? A családban rengetegen tudnak segíteni a tanulásban, emellett vannak ismeretségeink is.
2014. okt. 21. 22:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Pszichológus segítségét kell kérni, itt nem a magántanulóság a kérdés, hanem a szociális fóbiád. Ez egy probléma, amit meg kell oldani, itt nem az iskolával van baj. A problémákat meg kell oldani, és nem elmenekülni előlük. Maximum menj át másik iskolába, és kezdj új életet.
2014. okt. 21. 22:36
 2/3 A kérdező kommentje:

A kérelem már be van adva, majd meg látjuk mi lesz.

Nem akarok elmenekülni a probléma elől.

Egyszerűen ha az iskolára gondolok, kiráz a hideg. Rossz élmények fűznek hozzá. Emellett napi szinten 4-5 órakor érek haza, és nincs időm semmire a tanulás mellett. Igen, tudom, hogy nem csak én vagyok így, de egyszerűen összeroskadok a teher alatt. Szeretném próbálgatni a szárnyaimat, lassan fokozatosan a saját lábamra állni(elmenni diákmunkára). Szeretném kijárni az iskolát, és szeretnék leérettségizni is. Itthon sokkal könnyebb lenne a tanulás. Mikor itthon tanulok a szüleimmel, sokkal jobban megértem az anyagot, mintha a tanár magyarázná el. Ezek mellett egy mellékes dolog, hogy nem vagyunl csordultig pénzzel, de viszont a bérletet havonta ki kell fizetni, mellette még osztálypénz és reggelente kajapénz.

Szeretném ha véleményeznétek az indokaimat.

(Hibákért elnézést kérek, telefonról vagyok.)

2014. okt. 21. 22:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy könnyebb meg kényelmesebb (bár házilag tanulni matematikát, fizikát, kémiát meg biológiát nem hiszem, hogy olyan kellemes, és utána az összesből féléves anyagból vizsgázni, és úgy érettségizni, hogy nem segítenek a felkészülésben a tanárok), de az iskolák évek arra is jók, hogy megtanulj közösségben élni, alkalmazkodni, megtanuld a terhelést, elviselni a kudarcokat, ahogy mindenki más is. A közösségi programok élményt jelentenek, amik egy fiatal életének részei kell, hogy legyenek. Inkább a beilleszkedési nehzségeid okát kellene felderíteni.
2014. okt. 21. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!