Szerintetek meglehet élni?
Figyelt kérdés
Sima szakmával meglehet élni?? Ügyviteli szakon vagyok éretségivel és nagyon nehéznek tartom most ezt az egészet. Lehet hogy még csak át kell szoknom hogy ez már nem álltalános, de már most nagyon rá vagyok parázva az érettségi vizsgára. Arra gondoltam hogy átmegyek sima szakmára,de itt meg az a felvetésem van, hogy fogok megélni mert a mai világban akinek nincs érettségie az nem tud megélni, ezt mondogassa mindenki. Kifizetik a számlákat és már nincs is pénzük csak kajára, szóval így hónapról hónapra élnek, de én meg nagyon félek hogy elrontom az érettségit főleg a szóbeli és irásbeli angolt. Szóval az a kérdésem az, hogy megéri e átmenni szakmára vagy inkább küzdjek meg az érettségiért?2014. okt. 21. 19:47
1/6 anonim válasza:
KÜZDJ! Mindenképp küzdj! Most rohadt nehéz lesz de utána rájösz, hogy megéri! Ha most nem küzdenél az érettségiért akkor később megbánnád. És inkább szenvedj pár hónapot a tanulással, mint később egész életedben. :) Hajrá!
2/6 anonim válasza:
Mindenkeppen erettsegi. Bar ne legyenek illuzioid egy sima erettsegivel sem...
3/6 Sidel válasza:
Mindenképpen érettségizz és tudom, valószínűleg hiába mondom, de ne izgulj miatta, nem nagy ördöngösség. Még bőven van rá időd készülni, addig az angolod is biztosan javul (csak rajtad múlik). Törinél segít az atlasz, mateknál a függvénytábla és ha picit is tanulsz az órákra és nem éppen kettesekkel evickélsz át mindenből, akkor az érettségid is simán meglesz. Én pl. töritől féltem nagyon, mert úgy éreztem semmi közöm a tárgyhoz, se évszámokat, se eseményeket nem tudtam rendesen megjegyezni, meg amúgy is rosszabbul teljesítettem, mint más tárgyakkal. Szóbelire három tételen kívül az összeset megtanultam, ezt a hármat konzultáción se vettük és én se dolgoztam ki. Ennek ellenére az atlasz és a források segítségével úgy feleltem, hogy végül 5-ös lettem történelemből is. Szóval nem kell parázni. Abban viszont igaza van az előttem szólónak, hogy egy szimpla érettségivel is nehéz dolga van egy embernek... sőt, hovatovább, egy diplomával se lehet manapság olyan könnyedén elhelyezkedni, ha az ember olyan szakmát választ... az ügyvitelt én nem ismerem, nem szoktam álláshirdetéseket se nézni ezzel kapcsolatban, de szerintem érdemes néha-néha ránézned az állásajánlatokra... egyrészt, hogy vannak-e, másrészt, hogy tisztában legyél vele, milyen követelményeknek kell eleget tenned. Remélem tudtam segíteni.
4/6 Sidel válasza:
Ja igen, az kimaradt, hogy abból a háromból húztam tételt... ilyen az én szerencsém...
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Ment a zöld kéz, még annyit szeretnék hogy az érettségi hogy is megy kérdezgetnek vagy képeket mutogatnak és arról kell beszélj??
2014. okt. 22. 14:09
6/6 anonim válasza:
van egy írásbeli része és egy szóbeli része és tantárgyanként változó de ezt amúgy a suliban elkéne mondaniuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!