Mi a véleményetek a BCE TÁJK-ról?
Én csak felvételizni voltam ott rajzból, írás(rajz)belin és szóbelin. Csak 2. helyen jelöltem meg, felvettek az 1.re, így nem oda járok.
Akikkel találkoztam szimpatikusok voltak, pár felsőbbévessel is beszélgettem. Maga az egyetem is egész barátságos, mondjuk nem voltam ott sokat.
Nem tudom hány embert szórtak ki, nem mondtak rögtön eredményt csak később küldték ki.
Már lassan 6 éve volt, most nem tudom, hogy megy.
Kellett mértani és nem mértani (lepedő) formákat rajzolni, volt 3D modellrajz.
Szóbelin arra emlékszem hogy egy képet kellett nézni, majd elvették és megkérdezték milyen vízzel kapcsolatos dolgokra emlékszem (tűzcsap, eresz, esernyő..).
Kérdezték, milyen térkővel van lerakva néhány "híresebb" tér (pl műkő vagy sem).
Szokásos miért érdekel - miért akarod ezt tanulni kérdések.
Én nem nagyon készültem rá semmit, biosz-fizikás-matekos gimibe jártam, a rajztanárunk jó volt, de nem jártam külön rajzolni.
Azt mondták, csak 1 év matek van, inkább rajzolni kell tudni. ( BME-n ezzel szemben keményen matekozunk)
Szia!Én most vagyok első éves, tehát sokat még nem tudok mondani. A tanárok nagy része rendes (legalábbis azok akikkel eddig én találkoztam), sok a program. Az alkalmassági sem nehéz. Van egy teszt ami nehéz, viszont ha nem sikerül az sem gáz,mert kb mindenkinek rossz lesz. Én amikor megláttam elröhögtem magam,hogy ezekről még életemben nem hallottam. A teszt az abcd választós. A rajzos rész: látvány után kockát hengert drapériát kell rajzolni. Másik feladat : meg van adva egy tárgy, méretezve stb. és van egy képed. Ebbe a képbe kell belerajzolnod 3at ebből a tárgyból méretarányosan. Nekem spec egy lámpát kellett. 3. rajzos: Monge-rendszer alapján térben lerajzolni a testet.(Monge rendszer: elöl,oldal,fölül nézetből van megadva. tudd hogy melyik nézete melyik)A szóbelin pedig kérdezgetnek,hogy miért akartál ide jönni, hobbijaid stb, majd adnak egy képet. 1 percig nézheted majd elveszik. Kérdezhgetnek róla, memorizálnod kell minnnél több dolgot. Háttér, milyen évszak, növények stb, esetleg meg is kell becsülnöd pl egy épület magasságát. De ott is nagyon kedvesek. Az alkalmasságin szerintem a 90%-át az embereknek átengedték. A maradék 10 vagy nem ment el a szóbelire, vagy nagyon nagyon béna. Tényleg nem nehéz nem kell miatta aggódni. A szóbeli és az írásbeli egy napon van.
Szólj ha még tudok valamiben segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!