Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Minek tanuljak tovább, ha...

Minek tanuljak tovább, ha szinte minden érdekel?

Figyelt kérdés

Na jó hazudtam,nem minden. Viszont nagyon sok dolog,vannak amiknek köze nincs egymáshoz. Érdekelnek a közgazdasággal kapcsolatos dolgok,unalmas száraz de nagyon szívesen gyakorlatoznék vele azaz szerintem jó buli használni ezt a tudást,gondolkozni. Érdekelnek a természettudományok ,mint a biológia,földtudományok azon belül is a csillagászat. A matematikát annyira nem szeretem de egy minimális szinten használom,ha kell. Szívesen lennék pszichológus / pszichiáter, főként a kognitív terület érdekel és a kutatás, az orvosis dolgokból még a keringés érdekel( kardiológia)Végül,de nem utolsósorban azt se bánnám,ha java programozó lennék. Viszont mindegyik területnek megvan a hátulütője az én élethelyzetemben. Méghozzá kezdjük azzal,hogy a szüleim nem igazán támogatnak semmiben pénzügyileg sem meg lelkileg sem. Az orvosit innentől ki is lőhetem hiába fáj érte a szívem,6 év kőkemény tanulás és addig ki tartana el? A pszichológia/ közgazdaság túltelített hiába szeretnék embereken segíteni, lennék pl. tréner ha ahhoz is rengeteg pénz és idő kell. A csillagászat Magyarországban eleve kilőve,meg félek a fizikától is. A biológia a kedvenc tantárgyam itt esetleg majd későbbiekben szívesen kutatnék az idegtudománnyal kapcsolatban. Fontos lenne számomra,hogy legyen akár 10 év múlva versenyképes fizetésem 200-300 ezer környékén,addig nem baj ha a szamárlétrán lépkedve bénázok 100ezerért csak a családalapításra is gondolnom kell ugye.

Tudom,hogy nagy álmodozó vagyok,de aki nem álmodik az nem is halad semerre ,ha csak a szél fújja ide-oda. Mit ajánlotok nekem? Nem akarok úgy járni,mint szegény apukám ,akinek nem enegdték hogy azzal foglalkozzon ,amit szeret és utálja a munkáját az FKF Zrt-nél. Viszont,ha így álmodozok csak én is ide jutok előbb-utóbb. Köszönöm annak,aki elolvassa! Ja és most van egy szabad évem tőkét gyűjtök plusz nyelveket tanulok jobb ötletem nem volt idáig.

2014. okt. 20. 14:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Elég okosan kilogikáztál mindent, szóval igazából nincs is mit magyarázni. Csináld azt, amit szeretsz, és aminek van értelme.

Az informatikában/programozásban például több jövő van, mint egy közgazdásznak.

2014. okt. 20. 14:35
 2/2 anonim válasza:
Szerintem szukitsuk le ezeket a biologiara es a kozgazra. Annyira azert nem igaz hogy kozgaznak nincs jovoje, van annak boven. Teny, hogy ne sima kozgazt tanulj, hanem pl szamvitelt vagy gazdasaginformatikust stb (amibol tenyleg rengeteg van, de ket-harom jo konyvelo a multiktol kezdve a miniszteriumokon at az iskolakig mindenhova kell) es ne alkalmazott kozgazdasagtant vagy andragogiat (vagy ha igen, akkor hozza meg valamit pl tegyel egy szakmai nyelvvizsgat). Szerintem ne vesd el annyira a kardiologiat :) de biologusnak szerintem siman mehetnel.
2014. okt. 20. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!