Mit érdemes ma tanulni okjé vagy diploma? Bölcsészkaron tanult alapszakok közül mit érdemes tanulni és mivel lehet elhelyezkedni?
Jahh ráér, 2-3 hét és határidő...
OKJ-val többre mész...
jah bocsi..azt olvastamh.12 éves vagy:O
kicsit korán van még nekem..:))bocsi
1.voltam
sztem menj oszichológiára..bár elég magas a ponthatár,és nem is nagyon könnyű szak,de érdemes vele foglalkozni
v.nyelvszak,ha van nyelvérzéked..nem kell feltétlen tanárnak menned..a nyelvtudás mindig jól fog jönni
fentihez:
-a kommunikáció büfészak, a diplomája semmit nem ér. Ha a médiában akarsz elhelyezkedni vele, kb. 5 kidobott évet jelent, ami alatt szerencsés esetben külsőzhettél is volna valahol (talán már be is kerülhettél volna mondjuk egy bulvárlaphoz, és ott már rutint szerezhettél volna). Aenkit nem fog érdekelni, hogy van-e egy teljesen értéktelen diplomád, vagy sem
- A szociológia nem bölcsészet, hanem társadalomtudomány, tehát nem a BTKn van (bölcsészkar), hanem a TÁTKon (társadalomtudományi kar)
- a pszichológiával, ha egy cégnél tudsz elhelyezkedni, akkor kereshetsz jól. Ha önálló praxist tudsz nyitni, akkor is, de az nagyon hosszú idő, rengeteg tanulás, továbbképzés. Ha meg kórházban kötsz ki, akkor a fizetésed mint az orvosoké, hát nem eget verő.
13:21
"a kommunikáció büfészak, a diplomája semmit nem ér."
Lehet, hogy büfészak és semmitsemér, de rengeteg helyen keresnek ilyen végzettségű munkaerőt, hiába nem tetszik.
"A szociológia nem bölcsészet, hanem társadalomtudomány, tehát nem a BTKn van (bölcsészkar), hanem a TÁTKon (társadalomtudományi kar)"
Kivéve, amikor a bölcsészkaron hirdetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!