Ha Felsőfokú Szakképzés után szeretnék továbbtanulni (ugyanazon a szakirányon), akkor is ugyanazoknak a felvételi ponthatároknak kell megfelelni, mint ha rögtön gimi után mennék egyetemre?
Tehát, ha elvégzem az adott FSZ képzést, kapok pár plusz pontot az addigi (érettségi+tanulmányi) pontjaimhoz (ez eddig világos), viszont a felvételi ponthatárokat így sem tudom megkerülni? (A kreditek egy részét átvihetem, így jó esetben rövidebb idő alatt teljesíthetem a Ba-t, ezt is tudom.)
De továbbra is a pontok számítanak, nem pedig az előző két évben (4 félév) elvégzett képzés (és esetleg annak sikeressége)?
Nincs valami kiskapu?
Én eddig azt hittem ezzel így megkerülhető a pontrendszer, de most már kezdek összezavarodni...
Előre is köszi a válaszokat!
Továbbra is ugyanannyi pont kell, nem jár plusz pont.
A FSZK-sel csak tárgyakat fogadtathatsz el,ezért tart rövidebb ideig a képzés más előnyhöz nem jutsz.
Nagyon köszönöm a gyors választ! :)
Kicsit beborultak most a továbbtanulási terveim, mivel ezek szerint az életben nem lesz annyi pontom, amennyi a választott szakomra kellene, de hát ilyen az élet, ugye... :/
Úgy látszik aktuális volt a kérdésem, mert rá pár napra már jött is a hivatalos változás... :)
Hát így se jár sokkal jobban senki, de kicsit azért reálisabb lett a dolog ezzel a változtatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!