Gyuribacsika kérdése:
Diplomázni, egyetemre, fősulira csak gimi után lehet menni? Tehát ha mondjuk csak szakközepem van érettségivel, akkor felejtős? Valamint a média, kommunikáció szakkal hová lehet elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, kérlek úgy meséljétek el az alapoktól, mint egy csecsemőnek :) Mer ilyen helyeken valami felvételi pontszámok is vannak vagy nem tudom.És hogyan működik munka mellett is lehet ilyesmit végezni kicsit idősebben vagy milyen megkötések vannak? Mennyibe kerül ?2014. okt. 13. 13:06
1/9 Andizsuzsi válasza:
Kedves kérdező hány éves vagy?
2/9 A kérdező kommentje:
27
2014. okt. 13. 13:27
3/9 anonim válasza:
Ha már van érettségid, akkor mehetsz egyetemre. Az osztályzatoktól, nyelvvizsgától függ a pontszámod. Azt a tantárgyat kell figyelembe venni, amelyik felvételi tárgy lenne. A pontszámhatárokat minden évben hirdetik, a legkevesebb, amit el kellett érni utoljára 240 pont volt. De például a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, vagy a Műszaki egyetem ennél jóval magasabb ponthatárt írt elő. Aki ezt a pontszám határt eléri felveszik. Ha elég sok pontja van, nem kell tandíjat fizetnie. Ha ez nem jön össze, akkor kell, félévenként kb. 225-250 ezer forint.
4/9 Andizsuzsi válasza:
Ez egy abszolút fals kérdés. 27 évesen, ha az ember felsőoktatásba készül, tud értőn olvasni. A neten minden információ megtalálható a témával kapcsolatosan, + nem volt az olyan régen, amikor a kérdező érettségizett, kizárt, hogy ilyen nulla ismerete legyen a témáról.
5/9 A kérdező kommentje:
Média kommunikációt hol tanítják és hová lehet vele elhelyezkedni ? Mennyi a korhatár amúgy, mert gondolom a koromat nem véletlenül kérdezted? S lehet munka mellett is ezt tanulni vagy hogyan müködik? Fősuli és egyetem között mi a különbség és a diploma mindkettőn adatik vagy hogyan képzeljem el ?
2014. okt. 13. 13:43
6/9 anonim válasza:
Ellátogatsz a felvi.hu -ra és alaposan megnézel minden menüpontot. Lehet keresni szakokra, hol indul, milyen finanszírozási formában (állami ösztöndíjas, önköltséges), milyen tagozaton (nappali, levelező, távoktatás), a felvételi követelményekre, hogy milyen tárgyból kell, hogy érettségid legyen, elvárás-e az emelt szint, stb. A legtöbb képzés nem korhatáros. A nappalis képzések munka mellett abszolút nem végezhetőek, a levelezős, távoktatásos formát szokták választani a dolgozók. Határidőkre figyelj, sok sikert!
7/9 anonim válasza:
Igen a felvi.hu-t olvasd át, ez a hivatalos oldal a magyar felsőoktatáshoz. Egyébként nem azért kérdezte a korod, mert korhatáros lenne az egyetem. Hanem azért, mert 27 évesen borzasztóan nem vagy képben.
Egyébként a szakok részletes leírását,pontokat, pontszámítást is megtalálod a felvin. De a kommédia pont az a szak, ami vagy bejön(10-20%) vagy csak elvesztegetett idő én pénz.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nem is reméltem, hogy ennyi választ kapok, imádni valóak vagytok :) Amint lesz kicsit több időm megfogom nézni azt a felvit, addig is itt gyorsabb.Tehát tulajdonképpen a média kommunikációval milyen helyeken lehet dolgozni, ha sikerül elvégezni? Tehát gyakorlatban mikre jó, valóban csak pénzkidobásos szak és nem is lehet elhelyezkedni vele ?
2014. okt. 14. 13:47
9/9 A kérdező kommentje:
Utóbbi kérdésemre senki sem tud gyakorlati, tapasztalatokon alapuló választ adni ?
2014. okt. 23. 14:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!