2016-ra kb mennyi lesz a Kandó Kálmán villamosmérnöki karára a felvételi ponthatár? Vagy az idén mennyi volt?
Valószínűleg 300, mert addigra annyi lesz a minimum ponthatár.
Teszel egy jó emelt infót azt csókolom, meg is van.
De ennyit matek-fizikából is illene kihozni annak aki villanykarra készül.
Nagyon tanár függű tantárgyak és most kaptam matekból egy olyan tanárt hogy legszívesebben kifutnék az órájáról .. :S
De amúgy azt le tudnátok nekem írni hogy ezek a pontok miből tevődnek össze? (visszatérve a tanárfüggőséghez 9.ben a tanáromnál korepetálásra is jártam és épp a 2es alját suroltam.. :S 10.ben nem jártam tanárhoz és 4es voltam)Na szóval.. Ja igen! Akkor le tudná nekem írni valaki hogy ezek a pontok miből tevődnek össze?
Nézz utána a pontszámításnak, rakás helyen le van írva gondolom, 2 féle van egyébként. Szerintem a pont duplázós az ésszerű úgy általában, mert akkor elég csak a két legfontosabb tárgyra koncentrálni.
Ez amúgy úgy működik, hogy a két legjobban sikerült tárgyad pontjait megduplázzák és annyi pontod lesz.
Pl. írsz középszinten egy 80%-os matekot meg egy 80%-os fizikát akkor 2*(80+80), azaz 320 pontod lesz és senkit nem fog érdekelni, hogy a többi tárgyad milyen lett. Ha ugyanígy írod meg emelten akkor mindkét tárgyra kapsz még +50 pontot azaz 420 pontod lesz.
Értelemszeren szakonként megvannak, hogy melyik tárgyak vehetőek figyelembe, műszaki szakhoz nem lesz jó pl. a töri.
És a minimum pontot (2016-ban 300) plussz pontok nélkül kell elérni,azaz az nem működik, hogy érettségiből van mondjuk 290 pontod, de van egy nyelvizsgád, hiába lenne azzal együtt 300 felett.
A BME-n nyugodtan számolhatsz magasabb pontokkal, a többi műszaki karon többnyire 300 vagy afelett kicsivel lesz a ponthatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!