Mi lenne a legjobb módszer újra formába rázódni?
Én 15 év után tértem vissza, abszolút a cipődben járok, középiskolai matekot kell tanulnom.
Egyelőre elég nehéz, mert sok olyan dolog is kiesett már, ami suliidőben természetes volt, jegyzeteléstechnika, ez-az.
Legfőképp a napirend okoz nehézséget, ki kell jelölni és szigorúan betartani a napi tanulóidőt, mert munka mellett nagyon könnyen el lehet úszni, és a hosszú-rövid távú memória is másképp sok évvel a középiskola után, nem megy az hogy egy összetettebb vizsgára előző nap felkészülök, folyamatosan kell tanulni.
A középiskolai feladatgyűjtemények alap, azt mindenképp csináljad szerintem, az érettségi miatt szerencsére rá leszel kényszerülve már jóval a suli előtt (nekem ez nem volt meg, szeptemberben rendes sokként ért a felismerés, hogy 10+ éve nem osztottam kézzel :)).
A legfőbb tanácsom a napirend, minden nap legyen legalább egy, de inkább két órád amikor a tanulmányokkal foglalkozol, mert nem nagyon lehet felnőttként, munka mellett a kiesett időt behozni egy-egy zh előtt, annyi minden más jár az ember fejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!