Biológia közép vagy emelt?
Ha meg tudod írni 60%-osra az emeltet akkor már mindenképpen jobban jársz vele mert az 110 pont és a középszintűért max. 100 pontot kaphatsz.
Én 1 éve érettségiztem emelt biológiából, nem volt nehéz, a legtöbb kérdésnél csak alá kell húzni/be kell karikázni a jó választ és a végén kell írni 1 oldalt valamilyen témáról, ami könnyebb a középszinthez képest, hogy középszintű szóbelin van kísérlet, emelt szintűn nincs. Ha egyedül akarsz felkészülni mindenképpen az érettségi követelmény alapján tanulj hogy ne maradjon ki semmi.
azt hallottam ismerősöktől, hogy az emelt biológia nagyon nehéz (csak hát valahova kötelező)
de ha neked nem muszáj, szerintem jobban jársz a középszinttel
Aki nem tanul annak a középszint is nehéz...
Szerintem az emelt biológia nem nehéz (kémiából is emelt érettségim van, arra pl sokkal nehezebb volt felkészülni)
jó, én csak ismerősöktől hallottam (meg tanártól is), nincs saját tapasztalatom :)
de biztos van alapja, mert mindegyikük rendesen készült rá
Szerintem egyáltalán nem nehéz a biosz emelt. Sokkal könnyebb, mint bármelyik másik tudományos tárgyból emeltezni. Kémia-fizika egyenesen agyhalál.
Én is önállóan tanulom, ha úgy döntesz, írj nyugodtan, segítek. :)
Mindenképpen az érettségi követelmények alapján kezdd el.
Persze attól is függ, hogy miért akarod. Ha csak arra mész, hogy legyen érettségid, akkor mindegy, de ha egyetemre mész, akkor eleve pluszpont az emelt, és van, ahova kötelező is. Tehát megéri.
Be kell szerezz pár felkészítő könyvet,hogy lásd milyen mélységekig kell beleásd magad :)
A mozaik kiadó könyveit próbáld meg beszerezni első körben(10.o,11.o,12.o).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!