Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hol tanulhatnék BTK n kivül...

Hol tanulhatnék BTK n kivül ha csak humán tárgyak érdkeelnek, plusz biológia? (kémia, fizika nem)

Figyelt kérdés
magyar, biologia a kedvenceim, nem akarok matekot fizikát és kémiát tanulni egyetemen
2010. jan. 22. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Pl. nemzetközi tanulmányok szakra gondoltál már? Biológiát nem tanulnál, de humán tárgyakat igen.
2010. jan. 22. 21:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha a humán érdekel, egyértelmű, h BTK. (ezen kívül sehol nem lehet rendesen pl. magyart tanulni) Ha a biosz, akkor TTK. Én az ELTE BTK-ra járok magyar szakra. Fel lehet venni más kar kurzusait is, tehát nyugodtan vehetsz fel bioszos tárgyakat. Ha pl tanár akarsz lenni, lehetsz 2 szakos, magyar-biosz tanár is.
2010. jan. 22. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
TTK bioszon van igen durván kémia fizika és matek is szóval, ha nem vagy jó fizikából, meg kémiából akkor ne menj oda.
2010. jan. 22. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Esetleg a BTK pszichológia, oda kell a biosz és a humán tárgyak.

Sok sikert!

2010. jan. 22. 21:34
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm , én is a pszichologiára gondoltam, de azt modnják, irto nehéz bekerülni és félek, hogy matekérettségim lehuzza a pontokat.

most 11. es vagyok

jahm meg azt hallom mindnekitől , hogy BTK s szakokkkal nem lehet semmit elérni az életben

2010. jan. 22. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:

nem akarsz jogász lenni?

az hasznos tudást ad

2010. jan. 22. 22:55
 7/9 A kérdező kommentje:
valami oylan lehetősége gondoltam, ahol alacsonyabbak 440 nél a ponthatárok, h legyen oylanis,ami érdkeel és végszükség esetén bejelölhetem
2010. jan. 22. 23:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ha a biológia is érdekel, akkor a gyógypedagógia ideális lehet. Ott a betegségek biológiai hátterével is foglalkoznak a humán jellegű tárgyak mellett, de egyértelműen kell ehhez a szakhoz valamilyen szintű empatikus készség is.

Aztán van a szociális munka. Itt nem vészes a felvételi ponthatár, és elvileg elég sok ilyen típusú szakemberre van szükség.

Aztán még esetleg szociológia, társadalmi tanulmányok, ezeknél is előfordulhatnak biológiásabb tárgyak.

Az a igazság, hogy nem akarom reklámozni az ELTE-t, de ide járok a BTK-ra, és ha az ELTE mellett döntesz, akkor érdemes a Társadalomtudományi Karra jelentkezni (itt van szociális munka, szociológia, társadalmi tanulmányok, stb.), mert ugyanabban az épületcsoportban található a TTK is, ahol a biológia alapszak működik, tehát onnan is fel tudsz venni tárgyakat mondjuk egy szociológia mellé is.

2010. jan. 23. 09:21
 9/9 anonim válasza:
Tanárokra mindig szükség lesz, a magyar-biosz párosítás szokatlan, de ha tetszik, hajrá - ha közvetlenül felvételi előtt sem lesz jobb ötleted, én ezt javasolnám, aztán legfeljebb váltasz menetközben. Meg persze beadhatod pszichológiára is (csak ne az ELTÉ-re, jót még az itteni pszichológia szakról nem hallottam), nem kerül semmibe.
2010. jan. 24. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!