Ilyen érdeklődéssel milyen lehetőségeim vannak (akár itthon, akár külföldön)?
Elképzelésem már van, de azért sosem árt B-C-D... terv.
Szóval, az érdeklődési körömbe tartozik a:
- politika(-történet)
- nyelvek (eddig angol C1, német B2 idén)
- történelem
- irodalom
- pszichológia
- filozófia
- egészséges életmód/test- és alakformálás
Amit mindenképpen kerülnék:
- matematika
- fizika
- (bio)kémia
- informatika
- tanár, tesi, gazdasági szakok
Jelenleg a jogi egyetemen gondolkozom, a problémám az, hogy nem nagyon látok más alternatívát.
Ami a nyelveket illeti, idén teszem le a német B2-t, az egyetem alatt (ha törik, ha szakad) legalább még egy nyelvet meg akarok tanulni (orosz vagy valamelyik skandináv nyelv, esetleg kínai/japán), illetve a latint elmélyíteni. Ez lenne az "alap", ahogy számolgattam, összességében 12-13 nyelv van, ami érdekel, és B2-C1 szinten meg is tanulnám.
Kézenfekvő lenne a nyelvszak meg a tolmácsolás, de nem túlzottan vonz. Talán esetleg a műfordítás, de az sem igazán.
A dietetikus képzés is szóba jött, de úgy hallottam itt Magyarországon nem igazán élnek meg.
Ilyen érdeklődéssel milyen más lehetőségeim vannak még?
Én hasonló beállítottságú vagyok és valószínűleg majd az ELTE-ÁJK-ra megyek... A pszichológiával mi a gond? Szociológus, történész... Esetleg anglisztika, vagy germanisztika?
Amúgy én most a kínait kezdem majd tanulni (Angol, olasz eddig)! Bár a japán jobban érdekel, jobban vonz a kultúra, de a kínai sokkal "hasznosabb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!