Mit érdemes tanulni emelt szinten, majd egyetemen?
Figyelt kérdés
10.-es gimnazista vagyok, többnyire humán beállítottságú. Szülők, tanárok folyamatosan kérdezgetik hogy mit akarunk egyetemen tanulni, nameg pár hónap múlva kell felvennünk az emelt szintű tantárgyakat is. A történelem a kedvencem, ezt 100% hogy emelt szinten szeretném tanulni. Ezen kívül szeretem még az idegen nyelveket (angol, francia) és az irodalmat, a matekot kevésbé de attól sem zárkózok el. A földrajz érdekel még, de inkább csak a gazdaságföldrajz és a társadalmi témák, a természetföldrajzot utáltam. Kémia, biosz, fizika, info egyáltalán nem érdekel.2014. szept. 28. 15:14
1/3 anonim válasza:
Az idegen nyelv biztos, hogy nem fölösleges és rossz választás. Az kell, bármerre is mész tovább.
2/3 anonim válasza:
először is nem biztos, hogy több emeltet kell választani, csak mert van rá lehetőség
oda is kell tanulni, ráadásul sokat és jegyet is kapsz
ha jó tanuló vagy és bírod a terhelést, akkor persze választhatsz többet is és nem lesz baj belőle, de gondold végig mennyit fogsz bírni a mostani mellett
ha arra jutottál, hogy mehet a 2 emelt, akkor a töri mellé én a nyelvet javasolnám, mert az bármelyik egyetemen jól jön és ma már úgy is elengedhetetlen, nyelvvizsga is kell és legalább ezért nem kell fizetni
3/3 A kérdező kommentje:
Franciát már alapból emelt szinten tanulok, szóval akkor lehet hogy elég lesz mellé 'csak' a töri. És ezekkel a tárgyakkal egyetemen mit lenne érdemes továbbtanulni?
2014. szept. 28. 19:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!