Őszinte véleményeket várok az ELTE társadalmi tanulmányok szakjáról! Jó az valamire?
én idén végeztem, őszintén szólva BA diplomával szinte lehetetlen a szakmában elhelyezkedni. ha van nyelvtudásod, akkor olyan irodai munkákat tudsz elvállalni, amit már érettségivel is lehetne. ha elvégzed az MA-t is, akkor már jó eséllyel a szakmában is el tudsz helyezkedni.
De külföldön, ahol már régebb óta van bolognai, ott például már egészen jó esélyeid vannak, hogy a BA-val is kezdj valamit.
Sztem csak akkor érdemes tt-re menni, ha biztosan tudod h mondjuk survey statisztikát akarsz tanulni és el fogsz menni MA-ra, mert önmagában a BA diploma Magyarországon nem sokat ér, azt se tudják a munkaadók, h mi a nyavalya ez...
De úgy egyébként, ha pl. vmi más mellett végzed, akkor nagyon hasznos, és biztos h egész életedben tudod majd kamatoztatni, hisz többet fogsz tudni az emberekről, a társadalomról, mint az átlag és végüls minden munka v akár magánélet az emberekhez kötődik, szval ez azért nagyon nem mindegy. De önmagában ebből megélni, különösen jól megélni elég nehéz, hacsak nincsenek kiemelkedő tudományos eredményeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!