Debreceni Református Gimnáziumba felvételi?
Figyelt kérdés
Hetedik osztály év végén kiváló tanuló lettem, most 8. félév még kérdéses.
Reál matekra hány ember szokott jelentkezni, abból hányat vesznek fel?
Mennyi az esélye, hogy felvesznek?
UI: Tudom hogy oda központi felvételi kell, éppen ezért kérdezem, hogy tudjam, hogy általában hány emberrel kell felvenni a versenyt a felvételizőknek.
2014. szept. 25. 19:26
11/20 A kérdező kommentje:
Szegedi Kis István iskoláról, ami azóta már Mezőtúr Református Gimnázium, vélemények?
2014. nov. 14. 14:01
12/20 A kérdező kommentje:
Amúgy látom, nagyon leakarsz beszélni róla.
Nincsenek előnyei? hátrányát már mindenhol olvastam, de előnyeit senki se hangoztatja..
2014. nov. 14. 14:03
13/20 anonim válasza:
Előnye a jó társaság, főleg rendes arcok járnak oda, a kollégium pedig nagyon összetartó, nincsenek spiclik (akik vannak, azok közismertek és mindenki utálja őket), meg az ilyen kilógó figurák is inkább csendben vannak. Bár mostanában kicsit lazább lett a közösség, de még mindig jó.
14/20 A kérdező kommentje:
Ahogy hallottam, hagyomány a fikáztatás..
És a pávákat nagyon megszivatják, amit jónak tartok.
2014. nov. 14. 19:07
15/20 anonim válasza:
Hagyomány volt, a koli igazgatója az elmúlt három évben gyakorlatilag kiirtotta, már csak annyiból áll, hogy a kötelezőket a felsőbb évesek kikérdezhetik az elsősöktől (Himnusz, Szózat, aradi tizenhárom, Székely Himnusz, ilyesmik).
16/20 A kérdező kommentje:
Ja, mondták hogy mostmár illegális, de attól függetlenül megy..
2014. nov. 15. 20:24
18/20 anonim válasza:
Jó uram fékezze magát, hát ki mertél ilyenetete írni he te? normálatlankodó itt, oszt testvírek vagyunk?
19/20 anonim válasza:
Bűngyenge az oktatási színvonal. A szint. Ennyi, ha már mást nem hiszel el, mert szubjektívnak tartod.
20/20 anonim válasza:
Térden állva könyörgök, hogy lehet az pozitívum, hogy "a páwákat megszivatják"? Lehet, hogy így van meg mellette mindenki mást is.. Igen nem verik senki fejét már az asztalba, nem dugnak a végbelébe parfisnyelet(bezony ilyen jó keresztényi szokások voltak gyakorlatban!), de helyett saját pénzeden csinálhatod a szendvicseket limonádékat, aminek ízlenie kell az uraknak, szóval be lehet fektetni olympus citromlébe meg edámiba, hogy tetsszen a végeredmény, aztán meg uccu neki és a 30 méter hosszú folyosót felseperni! Mindezt az esti két órás "szabadidődben" amit meghagy az iskola és a koli. Hogy is mondják miben jó ez a fikáztatás? Lelki fejlődés, személyiség fejlődés? Cinizmusban tényleg országos a színvonal:D Végül is nagyon jellemes embereket nevel ki az, hogy minden sértettségüket magunkban tartva az utolsó évükben amit lehet "megbosszulnak" az ő elsőseiken és ehhez ideológiát is kerítenek, az a baj hogy maga a nevelői kar is ezen a jónegyedikes színvonalon van szellemileg, ezt elfogadhatónak, sőt követendőnek tarja. R. Tanár Úr kivételnek mondható persze bár ő is elfogadja ezt, mint "hagyományt". A vicc az hogy kb. GY. J. internátus vezetőségéig ilyen fikakártyás, köztés "hagyományok" nem is éltek, biztos forrásokból tudom állítani. Ne jöjjön senki a jól megtanult kolitöris szarsággal, hogy 475 éves hagyomány meg szolgadiákság, az egészen más alapon ment, meg lehet hogy nem a kora újkorhoz kellene igazítani magunkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!