Melyik jegyek számítanak?

Figyelt kérdés

0.-ban kitűnő voltam, most 9.-es vagyok, már kaptam rossz jegyeket fizikából meg matekból mert azokat nehezen értem.

Melyik tantárgy melyik jegyei számítanak 9-10-11-12. félév/évvégén?

Tolmácsnak/szakfordítónak készülök, humán tagozaton, de nem tudom egyetemre, érettségire mire gyúrjak rá.

Ha valami nem 5-ös vagy legalább 4-es akkor nagyon elkeseredem, pedig magam miatt tanulok, nem a szüleimnek.

Baj az ha most fizikából/kémiából/matekból nem jók a jegyeim? Számítanak a pontszámokba? Semmit nem tudok, és próbálok mindent tanulni de ez nagyon sok..

Bocsi a nyavalygásért, köszi.

2014. szept. 24. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem a jegyek számítanak, csak az érettségi, mert az ott szerzett %-ot számítják át pontra és duplázzák! Éld túl a középsulit, az érettségire meg gyúrj rá! ;)
2014. szept. 24. 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Amit az előző írt, az részben marhaság. Igen, van lehetőség rá, hogy 2 érettségi tárgy (amit előírnak az adott szakon) eredményét duplázd. De ezen kívül úgy is lehet számolni pontot, hogy viszed az utolsó két év osztályzatai közül a magyar, matekot, egy idegen nyelvet, a törit és egy természettudományos tárgyat. Írok példát:

Duplázás:

pl. írsz egy középszintű magyart 90%-ra, és egy emelt angolt (vagy amelyik nyelvet tanulod) mondjuk 85%-ra.

Ez így 90+85= 175 175*2=350 350+50 (többletpont a sikeres emeltért) = 400 pont

Másik módszer:

magyar: 5+5

matek: 4+4

töri: 5+5

angol: 5+5

kémia: 4+4

össz: 46*2=92

Erre jönne rá még az összes érettségi százalék átlaga: pl. 88 pont

Eddig 92+88 a tanulmányi pont

Ehhez kell még számolni a két beszámítandó (nyelvszakokra általában az adott nyelv és valami humán tárgy pl. töri) érettségi százalékos eredményét:

első példa után: 90 magyar és 85 emelt angol

Végeredmény:

tanulmányi pontok: 92+88=180

érettségi pontok: 90+85=175

többletpontok: angol emelt: 50

összesen: 405 pont

Tehát a példámban jobban jár a diák, ha nem duplázásra hajt. Egyébként azt, hogy neked melyik előnyösebb úgyis a gép fogja kiszámolni és eldönteni. Bocsi, ha túl bonyolult voltam :(

2014. szept. 24. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogy részben marhaság lenne?

Az érettségi javítható, az osztályzatok nem.

Értelmetlen 4 évig azon stresszelni, hogy milyenek a jegyek.

Az érettségiben pedig ha valami nem olyan eredményű, akkor javítasz rajta. Nyilván ha szorgalmas vagy, akkor az évközbeni jegyeidet is maximalizálhatod.

#2-esnek pedig: kicsit gondolkodjál reálisan...

2014. szept. 24. 19:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, de a javító érettségiért fizetni kell (közép szint 15 000, emelt 25 000). Ráadául a jegyeket egy egész éven át javítgathatod, míg az érettségi eredményt egyetlen nap (jó, szóbelivel 2) teljesítménye dönti el. Egyébként meg csak az utolsó két év jegyei számítanak be.

Az irodalmat leszámítva mindenből ötös voltam, és az összes érettségim 94% feletti lett. Ebből a kémia és a fizika emelt. Aki tolmács akar lenni, az valószínűleg bőven jobb emelt angolt fog írni, mint 85%. Ez nem irreális.

2014. szept. 24. 19:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen mindkettőtöknek, megnyugtattatok.:)
2014. szept. 24. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!