Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha fizetős képzést választok...

Ha fizetős képzést választok egy egyetemen, akkor is számítanak a tanulmányi eredmények?

Figyelt kérdés
Esti tagozaton fogok érettségizni, és itt általában csak 2-est adnak, hogy mindenkit átrugdossanak, de én tovább szeretnék tanulni. Lehetséges ez úgy, ha az érettségi 2-es lesz végig, de fizetek a képzésért?

2014. szept. 24. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

nem számítanak, a lényeg, hogy átmenj.

Az más kérdés, hogy ha a középiskolában így telejésítesz akkor, hogyan fogod elérni a ponthatárt (még fizetősön is) és mi lesz veled az egyetemen. Tudod ott min. 60%-tól van kettes, a középoskolában 20%-tól...

2014. szept. 24. 18:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem én teljesítek így, nappali tagozaton 4-5-ös tanuló voltam, itt estin megmondták, hogy 2-essel átmegy mindenki, ha tanul, ha nem. De én szeretnék továbbtanulni, képes vagyok rá, hogy sikerüljön. Fizetős képzésnél is van ugyanúgy felvételi és ugyanúgy kell egy bizonyos ponthatár?
2014. szept. 24. 18:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen fizetős részen is vannak ponthatárok.
2014. szept. 24. 18:44
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. A Semmelweis Egyetemre esetleg nem tudod, hogy mennyi a ponthatár orvosi szakra?
2014. szept. 24. 18:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A ponthatárok évente változnak.

Itt megtudod nézni az előző éveket: [link]

2014. szept. 24. 18:55
 6/11 anonim ***** válasza:

432 pont volt a ponthatár államin és fizetősön egyaránt

Két emelet érettségi egyik biosz másik lehet kémia vagy fizika.

2014. szept. 24. 18:59
 7/11 A kérdező kommentje:
A pontokat mi alapján számolják ki? Ne haragudjatok a sok kérdésért, de szeretnék képben lenni.
2014. szept. 24. 19:03
 8/11 anonim ***** válasza:

középiskolai eredmény+ érettségi vagy az érettségi pontok duplázása. Ennek el kell érnie az alappontszámot (jövőre ez 280 pont) ha ez nincs meg sehova nem vehetnek fel.

Ezen felül plusz pontok az emelt szintű érettségi (több helyen ez elvárás a jelentkezéshez), nyelvvizsga és országos, európai, világ versenyeredmények valamint gyermekvédelmi támogatást kapóknak is jár valamennyi.

2014. szept. 24. 19:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. szept. 24. 19:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha igaz az amit mondasz, akkor a 2-es érettségivel sehova sem kerülsz be, az nem hogy a Semmelweis Egyetem Orosi karára.

De amennyiben a tudásod nem 2-es akkor az érettségire nem adhatnak 2-est. Kódot kell ráírni, a javító nem tudhatja kijét javítja, az emelt érettségit meg nem is helyben javítják, tehát ott kizárt hogy azért adjon valaki rossz jegyet, mert nem nappalin tanultál. fogalma sincs a javítónak az érettségiző személyéről. Szóbelinél meg egy bizottság van.

2014. szept. 24. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!