Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit takar a Mikroökonómia és...

Mit takar a Mikroökonómia és Makroökonómia? Gazdaságinformatikus szakra szeretnék majd jelentkezni a közeljövőben, többi lent?

Figyelt kérdés

milyen tárgyaim lesznek ? Hol tudok elhelyezkedni ? Mivel foglalkozik egy ilyen ember? Nem értem már a mostani szakomon sem a közgázos tárgyat (1 van) és szeretném megtudni miképp gondolkodnak a közgazdászok vagy hogy mit is csinálnak tulajdonképpen.

Minden értelmes választ felpontozok a hülyeségeknek pedig kivétel nélkül pirosat adok

2014. szept. 24. 13:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem értelek, gazdinfóra jelentkeztél, de azt sem tudod mi az?

Mikró és makroökonómia piacokkal foglalkozik. A mikró kicsiben vizsgálja (egy termék kereslete, kínálata), míg a makró nagyobb folyamatok hatását nézi (pl. fiskális politika).

Gazdasági és infós tárgyaid lesznek.

Szinte bárhol el lehet vele helyezkedni, ahol informatikával vagy gazdasági dolgokkal foglalkoznak. A legjobb, ha mindkettővel, mert egyikben sem leszel profi.

2014. szept. 24. 14:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem tudom mivel még nem érdeklődtem utána. Ezért kérdeztem. A fiskális a pénzt jelenti ? Nehéz ezt FOSZ-ként elvégezni? Te milyen szakon vagy ? Mi a közgazdászok valódi feladata ?
2014. szept. 24. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!