Érdemes művészeti egyetemre/főiskolára menni?
Imádok rajzolni és a rajz tanárom is mondta, hogy legyek rajzfilm rajzoló vagy animátor, de nem tudom, hogy el lehet-e így helyezkedni főként Magyarországon.
Meg, hogy melyik egyetem/főiskola a jó és melyik szak.
Vagy az informatika lenne a nyerő?
Fogalmam sincs hová menjek továbbtanulni. :(
Válaszokat előre is köszönöm. :)
19/L
Nagyon jó grafikusokra szükség van. Nem csak web, de ott vannak a nyomdaipari témák is. (névjegykáryta, brossúra, vége láthatatlan a sor)
DE, ha igazán jó vagy akkor ilyen helyekre nem feltétel a diploma, a referenciákat nézik meg jobban. De azért lebeszélni sem szeretnélek, mert nagyon hasznos lehet egy főiskolai/egyetemi képzés.
Ajánlom, hogy nézd meg a MOME képzési listáját (különösen a tervezőgrafikát). Illetve az MKE (Magyar Képzőművészeti Egyetem) honlapját nézd meg még szerintem.
Eszterházy Károly Főiskolán is vannak ilyen szakok és az ösztöndíjas szakon sem magas a ponthatár, persze ott is van gyakorlati vizsga. Nem hiszem, hogy annyira nehéz lenne bekerülni mint a MOME-ra. Én most kezdtem el foglalkozni grafikával, lehet pár év múlva én is elvégzem távoktatásban.
Illetve még a BKF-en van ilyen, de ott csak fizetős van. Illetve még máshol is van, de nekem ezek vannak "közelben", ezért ezeket néztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!