Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz bejutni az...

Mennyire nehéz bejutni az ELTE ÁJK-ra?

Figyelt kérdés
Jogász szakra szeretnék jelentkezni és kíváncsi vagyok arra mit gondoltok erről a suliról vagy miket hallottatok.Azt tudom hogy tavaly a ponthatár államira, mivel arra szeretnék jelentkezni 426.
2010. jan. 19. 15:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én odajárok, még pont a régi pontok szerint kerültem be, én akkor csodálkoztam, hogy tök alacsony volt a ponthatár. (relatív, mert nekem van egy felső meg egy középfokú nyelvvizsgám is, meg szépséges érettségim szóval majdnem max. pontom volt és ahhoz képest csodálkoztam, mert nem érztem különösen kiemelkedőnek az eredményeimet)

Az első év kaki, én egy életre megutáltam a történelmet, az első vizsgaidőszak meglepetések sorozata, vannak könnyebb, nehezebb tárgyak, és lazább, durvább tanárok. A szerencse is segít azért, onnantól kezdve, hogy mondjuk kihez osztanak be latinra, ki vizsgáztat az nap mikor te mégy, melyik tételt húzod stb. Alapvetően sokat kell tanulni. Meg lehet csinálni úgy is, hogy egész félévben mereszted a segged, de akkor vizsgaidőszakban idegbajt kapsz.

Van sok jó előadás, némelyik annyira nem az, rengeteg fakultatív órából lehet választani, a rendszer is jó, mert én nem egy ismerősömtől hallok olyat, hogy nincsenek is még fent az órák, időpontok stb a neptunban/etrben nem tudom én miben. Nekünk viszont jól előre meghirdetik ezeket, sőt a félév elején le is töltheted, vagy meg is veheted könyv alakban a tanrendet, abban minden benne van az ügyfélfogadási időktől, az összes, kötelező, alternatív és fakultatív órával együtt, termek helyéig minden.

A második évtől már jobb, mert akkor már látod több értelmét, rendes aktuális dolgokat tanulsz, bár még ez is nehéz de legalább nem idegesítő "Miért kell nekem bevágni ezer oldal történelmet?" kategória. Bár van, akinek meg az jön be.

Összességében én szeretek idejárni, nem volt még bajom se a tanárokkal, se a hallgatókkal, velem mindenki tök normális volt, az értékeléseim mindig korrektek voltak, nem mondhattam sose a vizsgáról sem, hogy én tudtam de kivágtak, mert ha kivágtak tényleg nem is tudtam.

Egyetlen, ami nem tetszik, hogy bizonyos tárgyakat, ha nem sikerül teljesíteni, akkor egy egész évet csúszol, nincs is lehetőség arra, hogy felvedd ami ráépül és megpróbálkozhass vele, úgy hallottam máshol ez is működik, hát nálunk nem. Elég bosszantó, ha mondjuk mindjárt elsőben megvágnak egy ilyenből, és akkor következő évben ülhetsz a babérjaidon, hogy azt az egy nyomorult tárgyat teljesítsd, és utána folytathasd rendesen.

2010. jan. 19. 15:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2010. jan. 19. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon bánom, hogy nem 2008-ban érettségiztem. Akkor vicc volt a ponthatár... :D

Idén magasabb lesz sajnos, sokkal magasabb... :S

2010. jan. 21. 17:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is ettől félek.De nekem van még egy évem csak muszáj lesz rágyúrnom az évvégére ha be akarok kerülni ide vagy valahova.:S
2010. jan. 21. 17:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Jahh... Lehet jövőre jobb lesz a helyzet...
2010. jan. 21. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi ez ahhoz képest, mikor 7200-ból 300-at vettek fel (1997).
2010. jún. 17. 17:44
 7/9 anonim ***** válasza:
55%
Jahh, csak 1997-ben nem 850 helyen osztozott 8 egyetem, hanem legalább 2000 helyen...
2010. jún. 17. 18:13
 8/9 anonim ***** válasza:
De közben 7000 ügyvéd lett Budapesten. Nem kell már annyi jogász. Szvsz. egy ekkora országnak nemhogy nyolc jogi kar nem kell, hanem elég három normális nyolckarú egyetem: jog-bölcsészet-termtud-mérnöki-orvosi-teológia-informatika-pepszi. Nem olyan korcs szar, mint a Corvinus pl.
2010. jún. 19. 15:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Na, kellett bántanom szegény Corvinust, rögtön összekalapálják a Rendőrtisztivel, meg a ZMNE-vel...:-S
2010. jún. 24. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!