Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az egyetemen csupan az eloadas...

Az egyetemen csupan az eloadas anyaga elegendo?

Figyelt kérdés
Most kezdtem az egyetemen es nemtudom hogy mukodik ez. Az eloadasok anyagat ami altalaban diasor felteszik a netre es nemtudom hogy az eleg lesz? Vagy csak nagyvonalakban vazoljak es nekem kellene hozza anyagot keresni?
2014. szept. 12. 23:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Általában ami az órán elhangzik, van amikor könyvből kell tanulnunk van amikor órai jegyzetből esetleg mindkettő. A dia általában elég ha ki van benne fejtve minden és nem csak a nagyon alapvető vázlat. De nektek nem mondta el a tanár mi a követelmény?
2014. szept. 13. 00:02
 2/10 anonim ***** válasza:
ha elég a dia akkor rohadtul nagy szerencséd van (mondjuk egy ketteshez talán elég)
2014. szept. 13. 00:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Jegyzetelj, mert a dia mellé mondanak még ezt-azt, plusz olvasd el a kötelezőket, ha vannak. Hát igen. Én is többet vártam az egyetemtől, erre kiderül, hogy egy hülye diasort meg megtanulni minden második tárgyból... Kiábrándító.
2014. szept. 13. 02:53
 4/10 anonim ***** válasza:
kell megtanulni*
2014. szept. 13. 02:53
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Erre nincs szabály. Ahány oktató annyi féle. Meg kell kérdezni félév elején, hogy milyen számonkérések lesznek milyen anyagokból.

Nekem voltak olyan tanáraim akik felsoroltak néhány könyvet illetve cikket és azt mondták, hogy ami azokban le vannak írva azzal ők az előadásban nem foglalkoznak, mert olvasni mindenki tud. Az előadás csak a legújabb fejleményekkel, kiegészítésekkel, érdekességekkel foglalkozott.

De olyan is volt, aki azt mondta, hogy rengeteg könyv-jegyzet van, de mind elavult, felejtsük el őket (aki abból tanul megbukott), csak azzal foglalkozzunk ahogyan Ő az alapoktól kezdve felépíti az anyagot az előadásokon és gyakorlatokon.

Általában igaz, hogy az előadás nem fedi le a teljes elsajátítandó anyagot, de a tanár kedvenc témái (a vizsgán hangsúlyos, preferált kérdések) ott kerülnek egyedül kifejtésre.

2014. szept. 13. 08:47
 6/10 anonim válasza:

Nincs olyan hogy "az egyetem" se olyan hogy "az előadás".

Nálunk is volt vegyesen minden.

Egyik tanár érdekességekről tartott előadást, vizsgára meg egy könyv volt a tárgy anyagából, azt kellett beseggelni.

Más tanárok fel se teszik a diákat netre, mert akkor senki nem jár be az órájukra, ilyen is volt már, vagy berágott valamin, és utólag vette le az egészet.

Van az a fajta, aki felteszi, de csak a képeket, szövegek nélkül, amivel ki lehet törölni. Esetleg alapból úgy van hogy járjon be a hallgató és jegyzeteljen.

Meg ahogy már fentebb említették, elmond olyat, ami a dián nincs rajta, viszont visszakérdezi.

2014. szept. 13. 09:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Igazabol sok olyan targyam van ahol el sem hangzott az hogy milyen ajanlott jegyzetek vannak. Van ahol irtak de az is inkabb a szamolasokat magyarazza el. Tehat nem igazan tertek ki ra hogy mi elegendo es mi nem.
2014. szept. 13. 10:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Amit előttem elmondtak, az teljesen igaz, nagyon egyetem/kar/szak/tanár függő, hogy mit kér számon. Nálunk a legelső héten minden óra arról szólt, hogy ismertették a követelményeket, és azokat fel is rakták internetre, hogy mindenki képben legyen. Szerintem érdemes lenne utána kérdezned az előadóknál. Nekünk mindegyik oktató kiadta a diasort, amit órán vetített, és nagytöbbségben szó szerint ugyan azt mondták el, szóval még jegyzetelni is felesleges volt, 1-2 kivétellel. Viszont vizsgán nem azt kérik számon, hanem sokkal többet, részletesebben, de sok tárgyból a vizsgakérdések is ki vannak előre adva. Könyveket is javasoltak, de a nagy részükre azt mondták, hogy igazából benne van az anyag, de nem úgy kérik számon, szóval felesleges. Nem tudom milyen szakra jársz, de ahol ilyen matematika/fizika/kémia számolásos feladatok vannak, ott azért érdemes megszerezni egy példatárat.
2014. szept. 13. 10:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Muszaki kepzes azon belul is mechatronika. Igen ahogy az utolso valaszolo is mondta a tanar a diasort mondja el konkretan. Van olyan targy aminel ajanlott irodalmat sem kaptunk szoval nemtudom hogy erdemes-e tobbet foglalkozni vele mint amennyit kellene. Van ahol ajanlottak konyvet azt mindenkepp elolvasom.
2014. szept. 13. 12:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok megint. Még annyi, hogy erősen ajánlott felsőbb évesekkel tartani a kapcsolatot, akár csak olyan szinten, hogy ha ilyen kérdés felmerül ők sokkal pontosabb választ tudnak adni. Egyáltalán nem gáz ilyeneket megkérdezni, hogy bizonyos tanároknál mi a követelmény, nálunk nagyon segítő kész volt mindenki, és mivel ők már túl estek egyszer ezeken biztosan tudnak választ adni, meg még tapasztalatokat is:) Sok sikert és kitartást az egyetemi évekhez!:)
2014. szept. 13. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!