Hogyan kapnatnék valami támogatást főiskolához?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, minimálbérért dolgozom. Főiskolára szeretnék jelentkezni levelezőn, de sajnos a pontom nem éri el az államilag támogatott szintet (338) és 390 pont körül van az államilag támogatott ponthatár. Nappalira semmiképp nem tudnék járni, ez miatt is, valamint dolgoznm kell, mert anyukám munkanélküli, apikám nyugdíjas, és segítenem kell nekik. Nem részesültem sosem gyermekvédelmi támogatásban, így azt mondták a hivatalban nincs esélyem a hátrányos helyzetre.

A költségtérítéses szakokra pedig min 125 000 Ft a félév, ennyit nem tudok minimálbérből fizetni, és ellátni magam. Milyen lehetőség lehetne a diákhitelen kívül? (nem szeretném az életet 1000 000-Ft-os hitellel kezdeni) De ha nincs más akkor, választásom sincs:(

Köszi a válaszokat!

2010. jan. 18. 17:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem más nincs sajnos. Pláne, ha nem is nappalira akarsz járni. Azok pont azért nem kapnak, mert elvileg a suli mellett tudnak dolgozni. Esetleg még annyit tehetsz, hogy jelentkezel nappalira, az első félévet valahogy összeszeded, jól tanulsz, és akkor áttesznek államilag finanszírozottra. Anno nekem így jött össze. A 2. félévben már támogatott voltam, sőt ösztöndíjat is kaptam.
2010. jan. 18. 17:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Sajnos nappalira nem tudok menni, de azért köszönöm!
2010. jan. 18. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!