Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy van ez az érettségis...

Hogy van ez az érettségis pontozás?

Figyelt kérdés
Kéttannyelvűbe járok és angolból emelten kell érettségiznem. Igaz az hogy ha leteszem a felsőfokú nyelvvizsgát akkor csak az egyik számítható be? Tehát nem fogok még +40 pontot kapni a nyelvvizsga mellé ha van emeltem? A másik hogy ha az angol mellett egy másik tárgyból, pl töriből is emelt szinten érettségizek, akkor az is ér plusz pontot? Tehát két emelt érettségit is beszámítanak?
2014. szept. 5. 22:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a választott egyetemen az a tantárgy pl töri felvételi tárgy, akkor arra is jár a plusz 50, maximum plusz 100-at lehet kapni. Ugyanarra a nyelvtudásra két jogcímen nyilván nem, tehát ha az emelt érettségiért megkapod az 50-et, akkor a felsőfokúra már nem jár a 40.
2014. szept. 5. 22:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ráérek a felsőfokúra még érettségi után is nem?
2014. szept. 5. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hova jelentkezel. Ha olyan szakra, ahol nem felvételi tantárgy az angol, vagy pedig felvételi tárgy DE nem abból számítják a pontjaidat, akkor nem kapod meg érte a +50 pontot.

Törinél ugyanez a helyzet. A +50 pont csak akkor jár, ha ebből számolják a pontjaidat.

2014. szept. 5. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nem felvételi tárgyad az angol, nehogy emeltezz belőle.
2014. szept. 5. 22:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Én a felvi. hu-n néztem, ott az "érettségi vizsgakövetelmények" között szerepel mind a töri mind az angol azoknál a szakoknál amiket néztem
2014. szept. 5. 22:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Oké, de ahhoz még jól is kell sikerülnie, hogy abból számolják a pontjaidat, hogy megkapd a +50 pontot.
2014. szept. 5. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!