Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Budapesti Corvinus Egyetem...

A Budapesti Corvinus Egyetem - Gazdálkodástudományi karán, a Nemzetközi gazdálkodás szakra mik a feltételek?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen tárgyakból kell érettségizni, vagy esetleg miből kell emeltet tenni? Nyelvvizsga gondolom nagy előny, illetve még ECDL vizsgám van, az számít valamennyit? Ne haragudjatok, próbálok utánaolvasni, csak nem mindent találok még meg ezen a téren :) a válaszokat előre is köszönöm!

2014. szept. 5. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:

Ezek az érettségi követelmények, kettő kell közülük oda:

kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv v. szakmai előkészítő tárgy

463 volt idén a ponthatár, tehát érdemes emelt szintűt tenni, ha államira akarsz kerülni, sőt anélkül nem is nagyon lenne meg ez a pontszám.

ECDL-re nem adnak plusz pontot, és nem is igazán számít, nyelvvizsgára viszont igen, úgyhogy az előny.

2014. szept. 5. 17:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos azt láttam, hogy nagyon magas a ponthatár :( jövőre fogok csak érettségizni, csak szeretnék tudni róla mindent. Köszönöm! :)
2014. szept. 5. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Amúgy töri emeltből nem olyan nehéz jót írni, ha abból egy 90%-ot tudnál írni, és mellé egy angol, vagy matek középszintű is 90% fölé sikerülne és nyelvvizsgád is van, akkor elérhető ez a pontszám.
2014. szept. 5. 17:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Informatika érettségi, német érettségi, angol emelt érettségi, angol középszintű nyelvvizsga ezek sokat érnek? és persze a többi kötelező: matek, töri, magyar
2014. szept. 5. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Oda informatika konkrétan nem számít, de, ha kitűnő tanul vagy, és az áltagszámításos módszerrel jobban kijön a pontszám, akkor abból is jól jön a jó eredmény. Német érettségi is jó, hiszen idegen nyelvi érettségit beszámítanak, én azért írtam angolt, mert az a megszokott, és többnyire abból érettségiznek, de a német is természetesen jó.
2014. szept. 5. 17:51
 6/10 anonim ***** válasza:
2 emelt kell, hogy bekerülj. Ismerőseim akik ösztöndíjas gazdasági szakokra mentek mind 2 emeltet tettek+középfokú nyelvvizsga.
2014. szept. 5. 18:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem :) és ha esetleg a Corvinus nem jönne össze a magas pontok miatt (ami elképzelhető, akárhogy próbálkozom is), akkor melyik egyetem ajánljátok még, viszont ugyanezen a szakon? ELTE, BME, Pázmány, Pannon Egyetem?
2014. szept. 5. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezen a szakon az ösztöndíjas ponthatár központilag van meghatározva így mindenhol hasonlóan magas, a többség, ezért önköltségesre megy.
2014. szept. 5. 21:31
 9/10 A kérdező kommentje:
ahha, és ha az önköltségesről lenne szó, akkor melyik iskola lenne jó a Corvinus után?
2014. szept. 5. 21:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Az önköltséges és a ösztöndíjas képzések szintje között nincs különbség, ha pedig az árra gondoltál akkor a vidéki főiskolák olcsóbbak.
2014. szept. 5. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!