Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Művészettörténet alapszak...

Művészettörténet alapszak mellé fel tudok venni filmelmélet minort? És ha igen, akkor mikor/van valami feltétele? Egyébként csak jövőre érettségizek, csak jó lenne már most tisztában lenni ezekkel a dolgokkal.

Figyelt kérdés
Továbbá azt is szeretném megkérdezni, hogy nehéz e bekerülni, illetve tényleg olyan nehezen lehet vele elhelyezkedni? Sajnos a reál tárgyakat nem szeretem és nem is értem, szóval vagy ez lesz vagy pszichológia :/
2014. szept. 4. 15:48
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
Ezek a szakok, hobbinak jók, amúgy az ég világon semmi értelmük.
2014. szept. 4. 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha az Eltére mész, akkor a második félév végén kell szakirányt és minort is felvenni, viszont a felvételhez bizonyos tárgyak előzetes teljesítése szükséges, ezek teszik ki az első két félév anyagát.

Elhelyezkedni nagyon nehéz lesz, és szinte biztos, hogy nem a szakterületeddel fogsz foglalkozni (más kérdés, hogy ez nem feltétlenül kéne megakadályozzon a jelentkezésben). Pszichológiával ugyanez a helyzet; változást az jelenthet, hogy a pszichológiai tudást nem nézik le annyira.

2014. szept. 6. 13:12
 3/8 A kérdező kommentje:

Az ELTE-re gondoltam én is, esetleg még a Pázmány jöhet szóba, de inkább az előbbi. Kár, hogy ilyen nehéz elhelyezkedni vele (művtört.), így most már végképp nem tudom, hogy merre tovább.

Nyelvszakra nem akarok menni, mert nem hiszem, hogy mondjuk egy angol-német szakkal olyan jó esélyeim lennének; tolmácskodni nem szeretnék.

Nemzetközi tanulmányok, szociológia, kommédia és társai szintén kilőve, bár ezeknek annyira nem néztem utána.

A reál tárgyakban sajnos nem vagyok túl jó, bár a bioszt szeretem. Ezért gondoltam még a pszichóra, mert ez egyszerre humán- reál, de leginkább a művészetek, a töri, magyar, idegen nyelvek érdekelnek. Esetleg művészettörténész külföldön?

2014. szept. 6. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nem sikerül döntened, nézz körül az OKJ tanfolyamok között. Mivel nem tudományos motiváció miatt tanulnál, érdemesebb lenne inkább egy hozzád illő szakma megszerzését célul kitűzni; szélesebbek a lehetőségek, és lehet, hogy anyagilag is jobban járnál.
2014. szept. 6. 15:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Mindenképpen tovább akarok tanulni. Ha nem sikerül döntésre jutni, akkor érettségi után csinálok egy OKJ-t, jogsit, tanulok valami nyelvet , aztán majd meglátjuk. Egyébként nem igazán szeretnék a későbbiekben itthon dolgozni, és inkább keresek kevesebbet, mintsem olyan munkám legyen amit gyűlölök.
2014. szept. 6. 18:19
 6/8 A kérdező kommentje:
2014. szept. 8. 18:41
 7/8 anonim ***** válasza:
?
2014. szept. 8. 19:11
 8/8 anonim ***** válasza:
??
2014. szept. 8. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!