Művészettörténet alapszak mellé fel tudok venni filmelmélet minort? És ha igen, akkor mikor/van valami feltétele? Egyébként csak jövőre érettségizek, csak jó lenne már most tisztában lenni ezekkel a dolgokkal.
Ha az Eltére mész, akkor a második félév végén kell szakirányt és minort is felvenni, viszont a felvételhez bizonyos tárgyak előzetes teljesítése szükséges, ezek teszik ki az első két félév anyagát.
Elhelyezkedni nagyon nehéz lesz, és szinte biztos, hogy nem a szakterületeddel fogsz foglalkozni (más kérdés, hogy ez nem feltétlenül kéne megakadályozzon a jelentkezésben). Pszichológiával ugyanez a helyzet; változást az jelenthet, hogy a pszichológiai tudást nem nézik le annyira.
Az ELTE-re gondoltam én is, esetleg még a Pázmány jöhet szóba, de inkább az előbbi. Kár, hogy ilyen nehéz elhelyezkedni vele (művtört.), így most már végképp nem tudom, hogy merre tovább.
Nyelvszakra nem akarok menni, mert nem hiszem, hogy mondjuk egy angol-német szakkal olyan jó esélyeim lennének; tolmácskodni nem szeretnék.
Nemzetközi tanulmányok, szociológia, kommédia és társai szintén kilőve, bár ezeknek annyira nem néztem utána.
A reál tárgyakban sajnos nem vagyok túl jó, bár a bioszt szeretem. Ezért gondoltam még a pszichóra, mert ez egyszerre humán- reál, de leginkább a művészetek, a töri, magyar, idegen nyelvek érdekelnek. Esetleg művészettörténész külföldön?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!