Pályakezdő cnc programozóként, CAD/CAM informatikusi tanfolyam?
Pályakezdő cnc-programozó vagyok,csak a suliban szerzett gyakorlatom van,ami nem sok :(
Van egy gépész technikusi végzettségem,és egy autóvillamossági szerelő végzettségem.
Sajnos cnc-ben nem kapok állást a gyakorlat hiánya miatt,ezért kénytelen vagyok más szakmában elhelyezkedni,de mellette meg szeretném csinálni ezt a CAD/CAM informatikusit.
Az lenne a kérdésem ha megcsinálom a sulit,több esélyem lesz elhelyezkedni akár programozóként,akár CAD/CAM szakirányban?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Szép napot! :)
Köszönöm a választ!
ebben az esetben, tudnál ajánlani valamit amit érdemes lenne elkezdenem?
hat igen, nem egyszeru. de mas szakmakkal is ugyanigy leszel.
A CAD/CAM informatikus raadasul szerintem egy kamuvegzettseg.
azért gondoltam erre a CAD/CAM informatikusira,mert az egyik cégnél azt mondták hogy ők nem programoznak kézzel,náluk CAD/CAM programról küldik posztprocesszálva a megfelelő cnc programot a megmunkálóközpontra,ezért gondoltam hogy hasznos lehet a tanfolyam.
De ha most nem is később mindenképpen próbálok valahol gyakorlatot szerezni a cnc-ben.
Olyan helyre ahol meg azt igérik hogy,gyere piros/zőld gombot nyomogatni,és "majd" betanulsz egyszer,nem megyek,mert már láttam ilyet,abbóla majd,ból nem lett semmi....
Jó szakma,és nem is olyan nehéz,csak hát az a fránya gyakorlat... :( :(
"náluk CAD/CAM programról küldik posztprocesszálva a megfelelő cnc programot a megmunkálóközpontra"
igen, de azt meg valoszinuleg mernokok csinaljak.
Hát ezt nem tudom,annyit mondtak,ha lenne ilyen végzettségem felvennének...
CAD/CAM helyett,gondolkodtam még egy rendszergazda tanfolyamon,nem tudom azzal mennyire lehetne érvényesülni?
Köszönöm a választ!
Azt fogom tenni,remélem valamelyik céghez felvesznek,és bele tudok tanulni rendesen a szakmába!
Remélem a leendő munkaadóm is így látja majd a dolgokat, és így lesz egy helyileg képzett szakembere! Csak az a baj hogy sokaknak erre nincs idelyük,nahh de nem adom fel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!